banner388

Başkan Uyanık OMÜ'de gençlerle bir araya geldi

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Damla Topluluğunun düzenlediği ‘İslam ve Akılcılık’ ile ‘İnsan ve Spor’ başlıklarının konuşulup tartışıldığı ‘OMÜ’de 3’ü 1 Arada’ etkinliğe katıldı.

Başkan Uyanık OMÜ'de gençlerle bir araya geldi

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Damla Topluluğunun düzenlediği ‘İslam ve Akılcılık’ ile ‘İnsan ve Spor’ başlıklarının konuşulup tartışıldığı ‘OMÜ’de 3’ü 1 Arada’ etkinliğe katıldı.

16 Ekim 2019 Çarşamba 09:36
Başkan Uyanık OMÜ'de gençlerle bir araya geldi

Samsunspor Haber - OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Moderatörlüğünü Dr. Faruk Tan’ın yaptığı etkinlikte başkanımız İsmail Uyanık, ‘İnsan ve Spor’ konulu başlık hakkında söyleşi yaptı. Etkinliğe katılan Prof.Dr. Mehmet Okuyan ‘İnsan ve İnanç’, Prof.Dr. Sinan Canan ise ‘İnsan ve Bilim’ konuları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Endüstriyel futbol hakkında bilgiler veren başkan İsmail Uyanık, “Bugün endüstriyel futbolun insanların vasat bir futbolcunun bile senede 2 milyon lira para kazanabildiği, üst liglerde 5 milyon hatta Euro’ların konuşulduğu bir dünyadayız. Artık amatörlük bitti. Bu kadar büyük paralar kazanılan bir yerde o paraları kazanan insanların neler yapabileceğini düşünemiyorum. Endüstriyel futbol böyle bir şey. Artık spor en büyük tutkularımızdan biri. Dün milli takımımızın başarısı bugün Türkiye’de mutluluk rüzgarı estirdi. Samsunspor başarılı olduğu zaman ortak sevdalı insanlara sevgi veriyor. Bunlar toplumsal bir gerçek. Futbol sadece futbol değildir” dedi.

UYANIK KONUŞTU GENÇLER DİNLEDİ

Moderatör Dr. Faruk Tan’ın ‘Bugün gelinen noktada bu kadar büyük paraların olduğu sporun ahlağına ne gibi bir katkısı vardır?’ sorusuna Başkanımız İsmail Uyanık, “Futbolu nereye çeksen oraya gittiğini biliyorum. Futbolun sıkıntılı dönemlerinde toplumların kullanıldığını biliyorum. Siyasetin futbolun içerisine çok girmek istediği bunu gerektiği zaman bir afyon olarak kullanmak istediğini gayet iyi biliyorum. Bugünkü siyasi ortamda Türk futbolunun gerçek ticari değeri 3 lirayken, 13 liradan değerlendirildiğini biliyorum. Bunun sebebi futbolu ne kadar köpürtürseniz, çıtayı ne kadar yükseltirseniz, insanlarımızın futbolu seyretmesini çoğaltırsınız. Futbol üzerinden gerekli mesajlarınızı verebilirsiniz. Belki de zararlı olan bunlar. Bugün futbolun siyasetin elinde bir oyuncak olduğu, realitesi olmaması gereken en önemli sebeplerden bir tanesi” diye konuştu.

NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ ANLAMADILAR  

Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası resmi siteden yayınladığımız ‘teşekkür’ metninin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini belirten Başkan İsmail Uyanık, “Amed Sportif Faaliyetleri maçı sonrası resmi sitemizden teşekkür metni yayınladık. Yazdığımız metinde ‘Biz 80 milyon bir bütünüz. Ayrıştırmaya inat her zamanki gibi kadim şehir Diyarbakır’da en güzel şekilde ağırlandık. Bizi bu ağırlamada görev alan herkese teşekkür ediyoruz’ dedik. Yazının altında da Samsun’dan Diyarbakır’a atanan Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ettik. Bu metni yazdıktan sonra bizi eleştirenlere hiç üzülmedim. Beni üzen onu aşağılayan ‘nasıl böyle bir şey yapıyorsunuz. Bu Samsunspor’a yakışmaz’ diyen oldu. Bunu ben insanların gençliğine verdim. Gerçi sanal dünya yalan dünya. Orada kim kimdir belli değil. Bizim ne demek istediğimizi anlamadılar. Ona üzüldüm. 

OYUNCUYU İKNA EDEMEDİK

Geçen sene özel zamanlarında cübbe ile gezen, sahada taytla oynayan önemli bir stoperi almak için faaliyete geçtik. Biz onu alma düşüncesini kendi içimizde konuşur konuşmaz Samsunspor camiası ikiye bölündü. ‘Nasıl böyle bir oyuncuyu siz almak istersiniz’ diye. Biz futbol oynuyoruz. Futbol sahasında herkes işini yaptıktan sonra insanların vicdanı, dini ve inançları kimseyi ilgilendirmez. Yani Samsunspor’un hem göğsünde Atatürk arması olduğunu hem de her türlü dini inanca saygı duyduğu demokratik platforma zıtların birliğini Türkiye’ye göstermek adına o transferi yapabilmeyi çok istedim. Ama maalesef alt liglerde olmamızdan dolayı oyuncuyu bir türlü ikna edemedik” şeklinde konuştu. Söyleşiye Başkanımız İsmail Uyanık ve OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç’in yanı sıra Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Teknik Menajerimiz Yücel Uyar, Genel Sekreterimiz Ayşegül Özkaraduman ve Yönetim Kurulu Üyemiz Haluk Tan’da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.