banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Tutu'dan samimi açıklamalar

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında tüm eleştirilere ve haklarında çıkan haberlere cevap verdi.

banner269

Başkan Tutu'dan samimi açıklamalar

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında tüm eleştirilere ve haklarında çıkan haberlere cevap verdi.

12 Ekim 2017 Perşembe 21:21
Başkan Tutu'dan samimi açıklamalar

Samsunspor Haber - Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu düzenlediği basın toplantısında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden konularda merak edilenleri tüm çıplaklığıyla açıkladı. Nuri Asan Tesisleri'nde gerçekleşen basın açıklamasına Başkan Yardımcıları Ömer Çoruh ve Rüştü Araboğlu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Fikret Yalçın ve Ömür Tekin katıldı. Samsunspor’un ekonomik durumunun düzelmesi için her gün yüklü miktarda paranın kulübe girmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tutu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

ZORLU BİR SÜREÇTEN
GEÇİYORUZ 

“Samsunspor çok zor bir süreçten geçti. Hala daha geçmeye de devam ediyor. 6 aydan bu zamana kadar 12 milyon TL para ödedik. Bu 12 milyon TL’nin içerisinde de 2 milyonun dışında hiçbir şey borç değil, hepsi bu kulübün kasasına bağış olarak giren paradır. Yönetim olarak aldığımız riskler var. Daha ödeyeceğimiz borçlarımız da var. Biz 12 milyonluk bir kaynak bularak bu zor süreci yönetmeye çalıştık. Bu kolay bir iş değil. 4 ayda yaklaşık 3 milyon TL bir ödemeden bahsediyoruz. Bu kulübe her gün 75 bin TL girerse, kulübün ekonomik yapısını ancak idare edebiliyorsunuz. 

GÜNLÜK 75 BİN TL 
GEREKİYOR 

Bu 75 bin TL’nin her gün kulübün kasasına girmesi lazım. Eğer, bu 75 bin TL’yi bulabilecek, oluşturabilecek ve destekleyecek kim varsa Cumhuriyet Meydanı’na kadar sırtımda taşıyacağım. Ben baypaslıyım. 5 kilodan fazla yük kaldıramıyorum. Ama bu kişiyi Cumhuriyet Meydanı’na kadar sırtımda taşırım. Öyle dışarıdan konuşma ve eleştirmeyle bu işler olmuyor. Buradan söz veriyorum, sonucu ne olursa olsun sırtımda Cumhuriyet Meydanı’na kadar taşıyacağım. Onun için buradaki yönetimin hakkını da yememek lazım”.

SAMSUNSPOR SEZON SONUNDA 
MUTLU SONA ULAŞACAKTIR 

Başkanlık döneminde iyi bir idarecilik örneği gösterdiklerinin altını çizen Başkan Tutu, “Biz buradan yarın gitsek de, sezon onuna kadar kalsak da bu kulüp yaşayacak. Bu takımın sezon sonunda mutlu sona ulaşacağını düşünüyorum. Çünkü bizim öyle bir kadromuz var. Bizlere düşen, ekonomik açıdan bu kadronun moral ve motivasyonunu en üst düzeye çıkarmaktır. Kulübü, elimizden geldiği kadar borçları ödeyecek bir yapıya getirmeye çalışıyoruz. Herkesin bu takıma destek olması lazım. Eğer Samsunspor’un sorunlarının çözüleceğine inanıyorsanız, ben yarın vali beye gidip istifa edeyim" dedi. 

İNANILMAZ DESTEK ALIYORUZ 
BU DA BİZİ MUTLU EDİYOR

Kendisinin başkanlık, buradaki insanların da yönetimde kalmak gibi bir dertlerinin olmadığını dile getiren Başkan Tutu, "Bunu söylerken şunu da söyleyeyim; öyle bir hale geldi ki ben kolay kolay da burayı bırakmam. Ama Samsunspor’un sorunlarını çözecek bir proje varsa ben hemen hazırım. Sonuna kadar sırtımda taşıyacağım. Ama burada da hak var şimdi. Bu insanlar o kadar çaba sarf etmişler. Kulübü öyle bir noktaya getirmişler ki greve geleli 3. yıl olmuş. 3 yıl boyunca TFF’ye giden icra dosya sayısı 4 tanedir. Bunların 2 tanesi eski yöneticidir. 67 dosya geçmişten gelmiş, bizim görev yaptığımız 3 yılda ise sadece 4 dosya gitmiş. Bu bize destek veren insanlar sayesinde oldu" şeklinde konuştu. 

KARAR DEFTERİNİN SIZDIRILMASI
HİÇ KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ 

Kazım Yılmaz'dan aldıkları 1 Milyon TL ve sosyal medyada dolayan karar defteriyle ilgili de konuşan Başkan Tutu, “Eski başkanlarımızdan Kazım Yılmaz ile Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da olduğu ortamda bir arala geldik. TFF’de olan hacizli alacaklarından 3 buçuk milyon lirasını bize ödeyip bizden de senet alması ve ertelemesi konusunda anlaştık. Bir süre sonra basında noter tasdikli karar defterinin sayfası yer aldı. Sosyal medyada dolaştı. Bu kesinlikle bizden çıkmadı. Biz noter tasdikinden sonra bir üst yazı ile Kazım Yılmaz’ın avukatı Tuğsan Çakır’a teslim ettik. Bu yazının Kazım Yılmaz tarafından sızdırılmasına da inanmam ne kazandıracak ki. Kaldı ki Samsunspor’a üye olan herkes gelip karar defterine bakar bu onun hakkı" dedi. 

Son Güncelleme: 13.10.2017 17:36
Anahtar Kelimeler:
SamsunsporHaberTutu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2017-10-12 21:53:22

Bırak bu işleri beyefendı nereden nereye geldin madem sıkıntın var bırak hala oradasın sportif hiç bir başarın Yok klübden nemalandınız formaları bile kendin basıp sattın menfaat sagladın sonra dürüstlükten bahsedin hepiniZ Samsunspor’u kullanıp menfaat sagladınız

Avatar
kenan 55 2017-10-13 08:57:42

Başkan size güveniyoruz ve inanıyoruz sizden tek isteğim altyapıdan illa samsun olmasına gerek yok başka şehirden alt yapıdan da olur bu takımın yüzde yetmiş iki altyapıdan oluşturun.