banner388

Zümre Çalıştayı Başladı !

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk defa düzenlenen 5 bin öğretmeninde katılım sağladığı 'İl Zümre Çalıştayı' başladı.

Zümre Çalıştayı Başladı !

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk defa düzenlenen 5 bin öğretmeninde katılım sağladığı 'İl Zümre Çalıştayı' başladı.

28 Haziran 2016 Salı 12:23
Zümre Çalıştayı Başladı !

Samsun'un İl Eğitim Müdürlüğüce yapılan çalıştay, 19 Mayıs Anadolu Lisesinin konferans salonunda açılış konuşması ile beraber başladı. Düzenlenmiş olan çalıştay da; öğretmenlerin mesleki gelişimleri ile ilgili Samsun'un genelinde eğitim kalitelerinin artırılması hedefleniyor. İlköğretim ile ortaöğretim kademelerinde 33 tane öğretmenlik alanlarından 5 bin 73 öğretmen çalıştaya katılım sağlıyor.2 gün sürecek olan bu çalıştay; Atakum, İlkadım ve Canik’te gerçekleştirilmekte.

'' EĞİTİMDE BAŞARIDAN DA, BAŞARISIZLIKTAN DA ÖĞRETMENLER SORUMLUDUR''
Programda yapmış olduğu konuşmada Samsun'un İl Milli Eğitim Müdürü olan Coşkun Esen, "Eğitim ve öğretim üzerine çalışmalar yapmak için bu çalıştayı yapmaktayız. Her birimizin bilgi ve becerilerinden faydalanmak amacı ile buradayız. Genel olarak bir ilin başarılı, bilimsel, geleceğe yönelik olarak  bir eğitim vermesi yani eğitim ile öğretim çalışmalarında başarılı olmasında yada olamamasında en çok sorumluluk biz öğretmenlerindir.  Öğretmenlerin nitelik ve yeterlilikleri, eğitim ve öğretim çalışmalarının başarıya ulaşmasında en büyük etkendir. Eğitim sisteminde en temel amaçlarından birisi de, ülkenin nitelikli insan gücünü yetiştirebilmek ve  vatandaşlık eğitimini verebilmektir. Bu amaca ise başarılı olan bir eğitim kurumlarıyla ulaşılabilir. Kurumların başarılı olabilmeleri için birde bu başarının devamlılığı, eğitimin hedefe ulaşmasına bağlıdır. Eğitim için yapılan bir çok farklı araştırma aynı kurumda, aynı illerde eğitim ve öğretim faaliyeti yürütmekte olan öğretmenlerin birbirini teşvik ederek, bilgi ve tecrübelerini paylaşacakları imkanların sunulmasındaki eğitimde kaliteyi arttırmış olduğunu ortaya çıkarmaktadır. İlimizde oldukça büyük birde önemli olan organizasyonlarda ortaya çıkan her görüşü dikkate alıyoruz. Çalıştayda görüşülecek ''ölçme ve değerlendirmelere yönelik ' olarak, 'etkili sınıf yönetimine yönelik', 'dezavantajlı gençlerle alakalı yapılan örnek çalışmalara yönelik' bütün düşünceleri, her fikri inceleyerek, kitapçık haline getirerek ve eğitim vizyonumuzu birde projelerimize şekil vermeye yönelik olarak kullanacağız. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyoruz verimli bir çalıştay olmasınıda temenni ediyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.06.2016 12:46
Anahtar Kelimeler:
öğretmençalıştayZümre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.