banner388

ZMO Başkanı’nın toplantıdan çıkarılması sert tepki

Lojistik Köy Projesi için düzenlenen bilgilendirme toplantısına ZMO Samsun Başkanı Hayati Tosun’un alınmamasına tepki gösteren TMMOB İl Kurulu, “OHAL’i bahane edilerek yetkililerden hesap sorması olanaksız hale getirilmiştir” dedi.

ZMO Başkanı’nın toplantıdan çıkarılması sert tepki

Lojistik Köy Projesi için düzenlenen bilgilendirme toplantısına ZMO Samsun Başkanı Hayati Tosun’un alınmamasına tepki gösteren TMMOB İl Kurulu, “OHAL’i bahane edilerek yetkililerden hesap sorması olanaksız hale getirilmiştir” dedi.

12 Ekim 2017 Perşembe 18:37
ZMO Başkanı’nın toplantıdan çıkarılması sert tepki

Samsun Haber 9 Ekim 2017 pazartesi günü Tekkeköy’de yapımı devam eden Lojistik Köy Projesi’nde Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısı esnasında Samsun Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Hayati Tosun’un toplantıya katılımı görevliler tarafından engellenmişti. Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun’un ve mağdur vatandaşların Vali Osman Kaymak’la görüştürülmemesine tepki gösterdi.

TMMOB İl Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Adnan Korkmaz, “Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun’a yapılan davranışı kınıyoruz. Samsun Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Hayati Tosun’un katılımı görevliler tarafından engellenmiştir. Ayrıca toplantının ev sahipliğini yapan Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ve ve toplantıya katılım sağlayan Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak mağdur olan köylüleri de dinlemekten, onlarla yüz yüze gelmekten kaçınmışlardır” dedi.

“Mahkeme Kararı Yok Sayılıyor”

Lojistik Köy Projesi hakkında açılan davada Danıştay 6. Daire Başkanlığı’nın verdiği kararı hatırlatan Korkmaz, “Tekkeköy İlçesinde yapımı devam eden Lojistik Köy Projesi, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesinin açtığı davada Danıştay 6. Daire Başkanlığına sunulan Bilirkişi Raporunda da dendiği gibi; Aşağıçinik Mahallesinin arazilerin tümü, çiftçilerin üretim yaptıkları, mera olarak kullandıkları, 1.sınıf sulu tarım arazisi niteliğine sahip,  ‘Mutlak Sulu Tarım Arazisi’dir. Ve mahkemem bu projenin yürütmesini durdurma kararı vermiştir. Diğer taraftan projenin kapsamı içerisinde 63 vatandaşımızın bireysel mülkiyet hakkı da yok sayılarak, özel mülkiyete ilişkin hukuk kararları da yok sayılmaktadır. Mahkemenin verdiği yürütmenin durdurulması kararına rağmen Lojistik Köy Projesi devletin güvenlik kuvvetlerinin koruması altında telaş içerisinde hukuksuz bir biçimde devam etmektedir” diye konuştu.

“Rant İçin Önerimiz Kabul Görmedi”

TMMOB bağlı meslek odalarının Samsun ve Türkiye için yapılacak her yatırıma destek olmaya hazır olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Lojistik Köy Projesi için önerilerimizi her platformda sunduk; Gelemen’de sanayi alanı olarak belirlenen, Samsun Ordu Karayolunun deniz tarafında kalan 3 bin dönümlük tarım dışı kamu arazisi, gerek toprak yapısı, gerek mülkiyeti, gerek karayolu trafiğinin güvenli akışı, gerekse havayolu, denizyolu, demiryolu ulaşımının kolaylığı bakımından en uygun alandır. Gelemen’deki bu alan, yerleşim bölgelerine yakın olmadığı için “rant” yoktur. Muhtemelen bu nedene önerimiz kabul görmemiştir” şeklinde konuştu.

“OHAL’i Fırsata Çevirdiler”

OHAL koşullarını eleştiren Korkmaz, “OHAL uygulaması halkın, meslek odalarının yaşam alanlarına sahip çıkma, çevre ve yaşam mücadelesini önleme bahanesi haline getirilmiştir. Lojistik Köy projesinde görüldüğü gibi, proje paydaşlarının hesap verilebilirlik ve şeffaflıkları tamamen devre dışı kalmış, meslek odalarının ve halkın projeleri takip etmesi, yetkililerden hesap sorması olanaksız hale getirilmiştir. Bu proje Samsun için önemlidir ancak yer seçiminiz yanlıştır, yönetim anlayışınız hukuk ile uyuşmamaktadır. Kısa vadeli rant projeleri ile bu güzel kentin doğasını ve geleceğini mahvetmeyin” dedi.

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
qwerty 2017-10-13 11:27:30

neresi 1. sınıf tarım arazisi. yıllardır o bölgeyi biliyorum. bomboş araziler. ne güzel yatırım yapıyorlar işte. kimse engelleyemez inşAllah.