banner388
banner390
banner410
banner408

Zihni Şahin'den sosyal belediyecilik projeleri

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Başkan Şahin, sosyal belediyecilik projeleri ile birlikte halkın her kesimini kucaklayacaklarını ifade etti.

banner269

Zihni Şahin'den sosyal belediyecilik projeleri

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Başkan Şahin, sosyal belediyecilik projeleri ile birlikte halkın her kesimini kucaklayacaklarını ifade etti.

27 Mart 2019 Çarşamba 20:47
Zihni Şahin'den sosyal belediyecilik projeleri

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, 31 Mart sonrasındaki 5 yıl boyunca Atakumluları 'Sosyal Belediyecilik' ile tanıştıracaklarını söyledi. Zihni Şahin, "Her kesimden, her yaştan insanımızı kucaklayacağız" ifadelerini kullandı.

HALKIN HER KESİMİ

Yeni dönemde Atakum'da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vereceklerini kaydeden Zihni Şahin, "Kadınlar, gençler, yaşlılar, öğrenciler, çocuklar, aileler, eğitim ve sağlık camiası, emekliler, engelli kardeşlerimiz, sporcular, esnaflar, girişimciler, çalışanlar, tarımla uğraşan üreticilerimiz, ihtiyaç sahibi mağdur insanlarımız, kısacası toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren vizyon ile projelerimizi hazırladık. Projelerimizle Atakumumuzu her alanda daha güzel bir geleceğe taşıyacağız" sözcüklerini kullandı.

Atakum'u turizm, gençlik, kültür sanat, trafik düzeni, çevre, akıllı şehir uygulamaları ve modern ulaşım gibi pek çok alanda uluslararası standartlarda dünyanın tanıdığı bir şehir haline getireceklerini söyleyen Zihni Şahin, "Amacımız Atakumumuzda yaşayan her insanıızınm mutlu ve huzurlu olmasıdır. Bu nedenle ihtiyaç sahibi, mağdur ve kimsesiz insanlarımız için proje ve hizmetlerimizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Başkan Zihni Şahin, sosyal belediyecilik kapsamında hayata sokacakları bazı projeleri ise şöyle sıraladı:

-ATAKART (sosyal destek projesi), engelsiz Atakum, mahalle buluşmaları, Atakum mahalle gönüllüleri, muhtarlık hizmetlerine destek ve istişare, hobi bahçeleri, dezavantajlı gruplar için servis uygulaması, sabah çorbası, engelli merkezi, aşevi ve mobil hizmet gibi sosyal içerikli proje ve hizmetleri hayata geçireceğiz. Bu hizmetlerimiz ile tüm ihtiyaç sahiplerimize ulaşacak ve onların yanında olacağız. Atakum’da kimsesiz kimse kalmayacaktır. Bu şekilde Atakum’da yaşamın içinde, etkinlikerde her insanımız yer alacaktır. 

-TEMEL İHTİYAÇ ENDİŞELERİ GİDERİLECEK

Atakart projesi, ihtiyaç, sahiplerinin temel, gereksinimlerinin karşılanması için, komşusu açken tok yatmayan toplum yapımıza uygun, modern bir sosyal destek projesidir. Atakum’da ihtiyaç sahiplerine verilecek bir kart ile gücendirilmeden evlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanacaktır. Atakart ile ihtiyaç sahiplerimiz çocuklarının eğitim masraflarını, temel gıda maddelerinin giderlerini,  ısınma, elektrik ve su gibi gereksinimlerini karşılayacaklardır. İnsanlarımızın bu konuda endişeleri olmayacaktır. 

-ÜCRETSİZ SERVİSLER 

Semt pazarlarında, alışverişini yapan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için ücretsiz ring servisler hizmete konulacaktır. Bu şekilde insanlarımız yorulmayacak, alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapacaklardır. Evlerine kadar ulaşmaları ücretsiz olarak temin edilecektir. 

-ÖGRENCİ VE ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN ÜCRETSİZ SABAH ÇORBASI

Sabah evinden çıkıp işi veya okuluna giden Atakumlu hemşehrilerim için hareketliliğin yoğun olduğu merkezi noktalarda (yurt, tramvay durağı, Pazar yeri vs.) sunacağımız çorba ikramı ile güne sıcacık duygularla başlayacaklardır.

-HOŞGELDİN BEBEK

Atakumumuz’da doğan bütün bebeklerimiz ve aileleri gönüllülerimizle birlikte ziyaret edilecek, kendisi ve ailesi için eskimeyecek bir hatıra olarak hediyeler takdimi devam edecektir.

VATANDAŞLA İÇ İÇE YÖNETİM

'Başkan Mahallemizde' ve 'Mahalle Buluşmaları' adı altında halkla sık sık bir araya geleceklerini de söyleyen Zihni Şahin, "Proje kapsamında vatandaşların kendi mahallelerinde yaşadığı sorunlara, birlikte ve anında çözüm üretilmesi için vatandaş ile başkanın mahallelerde bir araya gelmesine imkan vereceğiz. Bu projemiz, 'birlikte yönetim' anlayışımızın eseridir. Ayrıca bir şehir ve insan hareketi olarak, katılımcı aktif vatandaşlık gereği, yaşadığı şehri ve insanlarını gönülden seven, ona değer katan, geliştiren, güzelleştiren ve ileriye taşımak isteyen tüm Atakumlu hemşehrilerimin bir araya geldiği ve Atakum gönüllüsü olduğu gönüllü bir yapılanmanın kurulması sağlanacak" diye belirtti.

MUHTARLARA TAM DESTEK

Başkan Şahin, son olarak ise, "Muhtarlıklarımızın eksikleri tamamlanacak, alt yapıları geliştirilerek halkımıza daha hızlı ve nitelikli hizmet sunmaları sağlanacak. Muhtarlarımızla planlı ve süreli istişare içerisinde olacağız. Bu anlamda tüm muhtarlarımızın içerisinde olduğu bir istişare kurulu kuracağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
guven damla 2019-03-28 18:30:00

artik bizi kucaklayamayacaksiniz..sizden once ki kucaklamaktan da ote gitti..Samsuna durus Samsunun evladi yakisir..