banner388

Zeytin Dalı Harekatı'ndan kitap okuma etkinliğine destek

Samsun Kitap Okuyor etkinliğine Afrin operasyonundaki askerlerden destek geldi.

Zeytin Dalı Harekatı'ndan kitap okuma etkinliğine destek

Samsun Kitap Okuyor etkinliğine Afrin operasyonundaki askerlerden destek geldi.

22 Şubat 2018 Perşembe 10:03
Zeytin Dalı Harekatı'ndan kitap okuma etkinliğine destek

Samsun haber - Samsun Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Samsun Maarif Hareketi kapsamında Samsun Kitap Okuyor projesi başlatıldı. Her akşam saat 20.00'da ailelerin ve öğrencilerin kitap okumasını sağlayan etkinliğe Samsunlular yoğun ilgi gösterdi.

Projeye, Afrin operasyonundaki askerden iş makinesindeki işçiye kadar herkes tam destek verdi.

Proje ile ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Normal bir insan herhangi bir konuyu 4 saatte çözerken, kitap okuyan vatandaş ise 1 saatte konuyu çözüyor. Kendine de 3 saat vakit kalıyor. Bu bile kitap okumaya başlamamız için çok güzel bir nedendir. İlimizde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir proje başlattık. Öğretmenler, okulda öğrencilere kitap veriyor, gayret ediyor ama bir türlü okuma alışkanlığını çocuklara kazandıramıyoruz. Çocukların elinde tablet, telefon ya da bilgisayar gibi teknolojik aletler olduğundan maalesef kitaba alışamıyor. Aslında bunu bir yerde de aileler engelliyor" dedi.

"SAMSUN OKUYOR BEN DE OKUYORUM"

Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Vali Kaymak, "Biz, kitap okuma eğitimini sadece çocuklarla değil de ailelerle birlikte başlayacağını düşünerek bütün Samsun’a okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘Samsun Okuyor’ kampanyası başlattık. Her gün saat 20.00’de bütün Samsunlular, evlerindeki elektronik cihazları bir kenara atarak, ‘Samsun okuyor ben de okuyorum’ şeklindeki kampanyaya katılıyorlar. Bu zamana kadar kampanyaya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Kitap okumak insana çok şey katıyor. Televizyon izleyen insanlar ekrana kilitlendiği için diğer faaliyetleri durduruyor. Kitap okumayı çocuklara veremiyoruz. Çocuklar diyor ki, ‘Babam okumuyorsa ben de okumuyorum’ diyor. Sigara içen bir insanın çocuğuna ‘sigara içme’ demesinin ne kadar etkisi olduğunu düşünürsek, kitap okumanın faydasını anlatırken ailelerin de kitap okuması gerekiyor. Çocuklarımız ve ailelerimizin faydası için lütfen kitap okuyalım” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 23.02.2018 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahoni 2018-02-22 14:20:34

Ya göründüğün gibi ol,yada olduğun gibi görün.Yuh artık.