banner388

Zeybek: Atatürk’ü yok sayacak sistem anlayışını reddediyoruz

Cumhurbaşkanlığı sistemini kabul etmediğini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “İlk ve birinci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayacak zihniyet ve sistem anlayışını ret ediyoruz” dedi.

Zeybek: Atatürk’ü yok sayacak sistem anlayışını reddediyoruz

Cumhurbaşkanlığı sistemini kabul etmediğini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “İlk ve birinci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayacak zihniyet ve sistem anlayışını ret ediyoruz” dedi.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 15:32
Zeybek: Atatürk’ü yok sayacak sistem anlayışını reddediyoruz

Samsun haberCumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Cumhurbaşkanlığı sistemini kabul etmediğini söyledi. Vekil Zeybek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında yeniden devlet kuruluyor ,yeni rejim vurgusu imalı konuşulması kabul edilemez” diye konuştu.

“Halkımız yanlış uygulamalara izin vermeyecek”

Halkın yanlış uygulamalara izin vermeyeceğini söyleyen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,  “Parlamenter demokratik Cumhuriyeti iki yıldır, OHAL koşullarını yaratanların ve yönetenlerin KHK yöntemi sürekli hale getirmek tek kişinin diktatörlüğünü yaratma hevesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine kendisini koyma ve ön alma gibi düşünceye kapılanlar var ise, Açık konuşulacaklar Anadolu insanın da karşılık vereceğini bilmekeri gerekiyor! Yaşananlar ve yaşanacaklar önümüzdeki dönemde demokratik olarak, Halkımız yanlış uygulamalara izin vermeyecek. İlk ve birinci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayacak zihniyet ve sistem anlayışını ret ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Seçmen demokrasi ve uzlaşıyı işaret etmiştir”

16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimlerinden bahseden Vekil Zeybek, “16 Nisan ‘da yapılan referandumun gayri meşru bir anayasa oylaması ile başlayan seçmeli bir sürecin sonucunda elde edilen hileli sonuç bu gün ki duruma gelmemize neden oldu.  Önümüzdeki ilk seçimde seçmenin gerekli dönüşümü yapacağına inanıyoruz. OHAL koşullarına Seçim sandıklarının diktatör çıkarma dönemi halkın demokrasi bilinci içinde ileriki seçimlerde mutlaka son bulacak. 24 Haziran seçimleri öncesi OHAL koşullarında baskı ve devlet olanakları ittifakın kontrolünde  halkımız devlet olanakları ile tehdit altındaydı. İktidar ittifakı avantaj olarak kullanılmıştır. Bu koşullarda Halkımız tek partiye TBMM de temsil çoğunluğu vermemiştir.  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Seçmen demokrasi ve uzlaşıyı işaret etmiştir” şeklinde ifade etti.

Halkın demokratik tavırı çok anlamlıydı

OHAL altında yapılan seçimlerde halkın baskılara itibar etmediğini söyleyen Zeybek, “CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Devletin olanaklarını sınırsız kullanan, OHAL şartlarında  gerçekleşen seçimlerde; halkımızın baskı ve yönlendirmelere itibar etmeden ortaya koyduğu demokratik tavır çok anlamlıdır. Seçim sonucunda oluşan TBMM de toplumun bütün renklerinin temsili ile yönetimi elinde bulunduran siyasi partiye yeterli çoğunluğu vermemesi ve demokratik koşullarda uzlaşın işareti vermesini çok anlamlıdır” dedi.

“CHP olarak mücadele edeceğiz”

CHP olarak KHK’ların etkisiz kılınması için mücadele edeceklerini ifade eden Zeybek, ”Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde TBMM’nin görevleri halkımızın yararına yasaların çıkmasını sağlamak olacaktır. CHP gurubu olarak TBMM’nin etkin çalışması ile KHK’ların etkisiz kılınması için mücadele edeceğiz. Halkımızın ekonomik, kültürel beklentileri için katkı sağlayacağız. Seçim sonuçları iktidarda bulunanlara açık bir ihtar niteliğindedir” diye ifade etti.

Seçim olgunluk içerisinde tamamlandı

CHP Samsun Milletvekili olarak seçimlerin olgunluk içerisinde tamamlandığını belirten Zeybek, “Buradan herkesin gerekli dersi çıkarması, ülkemizin ve halkımızın yararına olabilecek işlerde birlikte hareket etmemiz gerekir. Seçimlerin sonucu uzlaşın olarak algılanmalıdır. Seçimler sonucunda halkımız yetki paylaşımını gerçekleştirmiş ve demokratik değerlere sahip çıkarak tek kişiye Cumhurbaşkanı olarak onay verip tek kişiye ve tek partiye TBMM’de yetkilerini devir etmemiştir. CHP Samsun Milletvekili olarak, seçimlerin eşit ve yeterli şartlarda olmasa da demokratik olgunluk içerisinde tamamlanmış olması sevindiricidir” dedi.

Son Güncelleme: 11.07.2018 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.