banner388
banner390
banner410
banner408

Yusuf Ziya Yılmaz’dan tam destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, medikal sektöre tam destek veriyor.

banner269

Yusuf Ziya Yılmaz’dan tam destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, medikal sektöre tam destek veriyor.

21 Mart 2018 Çarşamba 12:03
Yusuf Ziya Yılmaz’dan tam destek

Samsun haber - Dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye’nin ise tek Cerrahi El Aletleri üretim üssü Samsun’da Mediclust A.Ş. kurularak tıbbi cihaz üretimi yapılacak. Mediclust A.Ş. ortaklarından MEDİKÜM Yönetimi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.


Başkan Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür eden   Medikal Sanayi İnovasyon Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, “Bugün geldiğimiz nokta Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın büyük desteği sonucu olmuştur. Verdiğiniz tüm destek ve girişimler için bir kez daha yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum. Sizin girişimleriniz sonucu Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde kurulan MediClust A.Ş ile artık Türkiye, medikal sektörde dünyada güçlü bir oyuncu haline gelecek. Biz buna yürekten inanıyoruz” dedi. 

Mediclust'ın yerli ve milli tıbbi cihaz üretimini geliştirmek için kurulduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük destek verdiği MediClust A.Ş. Samsun'da kuruldu fakat tüm ülkemizi kucaklayan bir yapı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemiz tarafından tıbbi cihaz için yurt dışına ödenen para yerli üretime aktarılacak ve bu da bizim medikal ve tıbbi cihaz sektöründe söz sahibi yapacak. Hem bölge hem de ülke ekonomimiz gelişecek" diye konuştu.


Başkan Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Samsun'da Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Sampa Otomotiv'in AR-GE çalışmaları mevcut. İki olan bu sayıyı bizim istişare ve ortak çalışmalarla en az 10'a çıkarmamız şart. Bu yönde Mediclust AŞ'nin yapacağı çalışmaların Samsun özelinde tüm Türkiye'de etkili olacağına inanıyorum." 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.