banner388
banner390
banner410
banner408

Yusuf Ziya Yılmaz’dan önemli açıklamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

banner269

Yusuf Ziya Yılmaz’dan önemli açıklamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:12
Yusuf Ziya Yılmaz’dan önemli açıklamalar

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuk olduğu bir radyo programında İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın Samsun için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Gelecek misafirlerin iyi bir şekilde ağırlanmasıyla Türkiye’nin imajının düzeltileceğini söyledi. Başkan Yılmaz 12 gün boyunca Samsunluların yabancı konuklara, misafirperverliklerini göstereceğine emin olduğunu belirtti.

500 MİLYON YATIRIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hazırlıklarda çok emiğinin olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Uzun süren bir diplomatik mücadele verip olimpiyatı Samsun’a aldırdılar. Kısa sürede tüm tesisleri bitirdiler. Biz de karayolları gibi diğer kurumları da işin içine katarak yolları genişletip trafik sorununu çözdük. Havaalanı ile şehir arasında hemzemin kavşak kalmadı. Yollar olabildiğince kaliteli hale geldi. 500 milyon civarında yatırım yapıldı. Sadece stadyuma 140 milyon TL para harcandı. Samsun şantiyeye döndü. Sadece merkezde değil, ilçelerde de yatırımlar yapıldı. Bunlar kolay değil. Bu tesislerin alt yapılarını, yollarını, çimlendirilmesini, peyzajlarını da biz üstlendik. Metruk binaları yıktık. Samsunluların evi şehrimizi olabildiğinde güzelleştirmeye çalıştık” dedi.  

PROPAGANDALARA LAYIK DEĞİLİZ

Olimpiyat süresince vatandaşlardan hassasiyet isteyen Başkan Yılmaz, “Sokakta sigara içmek, tükürmek, izmariti sokağa atmak gibi davranışlar, dünyada gelişmiş ülkelerde yok. Her şeyimizle biz ev sahibi nezaketiyle davranırsak harika olacaktır. Bilindiği üzere Avrupa ülkeleri, ülkemiz aleyhine olumsuz propaganda yapıyor. Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığını toplumlara empoze etmeye çalışıyorlar. Biz olumsuz propagandalara layık bir toplum değiliz. Ülkemiz aleyhine yapılan olumsuz propagandalara en güzel cevabı vermek için olimpiyat bir fırsattır. Kötü kanaatleri kırmakla ilgili bir çaba içinde olmamız lazım. Samsunlular olarak elimizden geleni yapmamız, bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım.“  şeklinde konuştu. 


Esnafların yabancı konuklara iyi davranması için ricada bulunan Yılmaz, “Esnafımız, gelecek sporcu ve heyetlere bir tanıdığının referansı ile gelen müşteriye davrandığı gibi davranırsa sorun kalmaz. Fırsatçılık yapmamalıyız. Kandırıp pahalıya ürün satmamalıyız. Kandırılmış duygusu insanı incitir. Şehrimiz için kötü intiba olur. ‘Alıyorsanız alın’ deyip başımızdan atmayalım. Misafire saygılı bir ritimle davranalım. ‘Bizi bilen biliyor’ mantığını bir kenara bırakıp şehrimizin ve ülkemizin imajı ve intibası için çaba harcamalıyız. Bu fırsatı iyi değerlendirelim” diye ifade etti. 


  
TRENLER ÜCRETSİZ

Samsunlu vatandaşları olimpiyatlara davet eden Başkan Yılmaz, “18 Temmuz günü akşam 18.00’de açılış seremonisi olacak. Halkımızı davet ediyoruz. Bir şehirde olimpiyata gösterilmiş olan en yüksek katılım ve görsellik olacak. Misafirlerimizi ve katılımcıları akşam trenlerimizde ücretsiz taşıyacağız. 17.00-19.00 arası ücretsiz olacak. Çevre illerden günü birlik insanlar gelecek. Müsabakalar bir daha belki fırsat olamayacak düzeyde canlı izlenecek. Okçuluk, atıcılıkla ilgili Dünya’da meraklı insanlar var. Ev sahibi olarak yapmamız gerekeni yapalım, içtenlik ve duyarlılık içinde olalım. Her türlü etkinliğin yapılacağı ilçelerdeki müsabakalara katılalım. Etkinliğe katkı verelim. Halkımızın yoğun katılımı görsellik, güzellik katacaktır. Tribünleri doldurmalı, katkı vermeliyiz. Hemşerilerimizin ilgisine ihtiyacımız var“ diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engin baş 2017-07-12 12:30:45

Bizde senden rica ediyoruz samsundan git artik bu sehri rezil ettigin yeter birde olimpiyatlar oncesi cikmis terorle tehtid ediyorsun hayirdir rezilligin gorulmesin diye kilif mi uydurdun teror tehtidi varsa vali bey var sen kimsin

Misafir Avatar
Hüsrev 2017-07-12 13:53:18 @Engin baş

Samulaş 17:00-00:00 arası ücretsiz diyor başkan 17-19 arası ücretsiz diyor.Halka karşı ne kadar cimri, halktan ne kadar kopuk olduğunun işareti.Rahmetli Muzaffer Önder'i hatırlayın.Her dini bayramda otobüsleri bayram boyu ücretsiz yapardı.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hrcn,55 2017-07-12 13:08:06

Bu zamana kazanana neden bu hizmetletler yapılmadı...

Avatar
Adem Kul 2017-07-12 15:15:24

Sizde artık bu dönemden sonra bırakın şu şehrin yakasını. Terör olayı olur doyerek hayırdir birilerine mesaj mı veriyorsunuz ?

Avatar
recep çelik 2017-07-12 16:11:04

ne yuzlen bu mılert bakabılıyorsun

Avatar
Murat 2017-07-12 21:54:17

Olimpiyatlarda konuşma yaparken ilçelerden fazla bi katilim olmadı çünkü şehire gelmek için dört araç değişip gelebiliyorlar dersiniz sayın başkan

Avatar
ismail 55 2017-07-13 11:39:33

Valla samsun halk i nerde neyapacaginibilir de. Siz getirdiginiz suriyelileri kontrol edin edebilirseniz. Turk milleti vatanina zararverecek tavirlar sergilemez. Samsunlular zaten duzgun busehre doldurdugunuz multecileri kontrol edin bir sorun olmaz .

Avatar
Oflu 2017-07-13 12:05:43

Yusuf ziya olimpiyat dönemindede altin aramaya devam edicenmi ilcelerin anasini aglattin seni kuş cennetine baglicaz trk icraatin ora oraninda kimseye faydasi yok

Avatar
TC vatandaşı 2017-07-13 18:41:30

Ne diyeyim Allah sizleri bildiği gibi yapsın hebiniz nankör ve hic biriniz de Samsunlu değilsiniz boyle bir başkan bi daha samsuna gelmez gelende laz kökenli olur oda samsuna bir fayda getirmez