banner388

Yusuf Ziya Yılmaz: Kimseyi mağdur etmeyeceğiz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sulak alanda kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Biz orada Allah’ın bize bahşettiği güzelliği yüzük taşı gibi, mücevher taşı gibi düşüneceğiz. Kızılırmak Deltası’na mücevher gibi değer vereceğiz" dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Kimseyi mağdur etmeyeceğiz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sulak alanda kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Biz orada Allah’ın bize bahşettiği güzelliği yüzük taşı gibi, mücevher taşı gibi düşüneceğiz. Kızılırmak Deltası’na mücevher gibi değer vereceğiz" dedi.

02 Şubat 2018 Cuma 14:53
Yusuf Ziya Yılmaz: Kimseyi mağdur etmeyeceğiz

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ulusal Sulak Alanlar Çalıştayı, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapıldı. İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında düzenlenen programın açılış konuşmasını Doç. Dr. Mustafa Güler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ve Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı yaptı. Çalıştaya AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da katıldı.

"BİR ÇOK SULAK ALAN YOK OLMUŞ"

Samsun Büyükşehir Belelediyesi'ne teşekkür eden AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ise, “1950’li yıllarda sıtmadan dolayı insanların hayatını kaybetmesiyle birlikte Türkiye’de sulak alanların kapatılması konusunda bir kanun çıktı. Bu kanunun ardından Türkiye’de sulak alanlar kurutulmaya başlanıyor. O günkü şartlarda sıtma hastalığına ilaç tedavisi mümkün olmadığından dolayı sivrisineklerin ürediği sulak alanları kurutuyorlar. Bu kurutulan alanların doğayı anormal derecede bozduğu görünüyor. Son 20 yıldır Türkiye’de sulak alanların kurutulmadığını görüyoruz. Kurutulan bu alanlara tekrar can suyu veriliyor. Ama bunun için çok geç kalınmış. Şu anda Türkiye’deki sulak alanların yarısı kurutulmuş durumda. Yani 1 milyon 300 bin hektar saha maalesef geçmiş yıllarda kurutuldu. Buralar tarım arazisi kazanmak ve sıtmanın önüne geçilmek için kurutulmuş. Bunun bir faydası olmadığı da zaman geçince anlaşılmış. Sulak alanların kurutulup tarım alanlarına dönüştürülmesinden sonra buralarda bir şeylerin yetiştirilemediği de görülmüş. Sazlıklar ortadan kalkmış, kuşlar gelmemiş, çölleşme olmuş ve doğal denge tamamen bozulmuş. İnsanlar yaptıkları yanlışı anladıklarında iş işten geçmiş. Kurutulmuş alanlara tekrardan can suyu verilmeye başlanmış ama faydalı olmamış. Ülkemizde kurutulma sonrasında birçok sulak alan yok olmuş. Türkiye’de Van Gölü kadar bir sulak alan 1950 yılından sonra yok edilmiş. Sulak alanlara çok büyük önem gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.

"MÜCEVHER TAŞI GİBİ DÜŞÜNECEĞİZ"

Kızılırmak Deltası ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Bizim en büyük sulak alanımızın yer aldığı Kızılırmak Deltası’nda birçok hayvan yer alıyor. Bizim çalışanlarımız orada hem insan hem de doğa için ellerinden geleni yapıyor. Bir veterinerimiz, yaralı bir yılan bulmuşlar. Yılanı bulduktan sonra kafesin içerisinde çeşitli tedavilerle iyileştirmişler. İyileşen yılanı da tekrar doğaya saldık. Kızılırmak Deltası, yılanın dahi tedavi edilip de tabiata salındığı bir yer haline geldiyse biz çok büyük mesafe katetmişiz demektir. Biz deltadaki yılanı bile tedavi ediyorsak, artık oradaki her sorunu manevi değerler zinciri içerisinde değerlendirerek çözüyoruz. Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yaptığımız bu programda güzel şeylerin olacağına inanıyorum. O sulak alanda kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Biz orada Allah’ın bize bahşettiği güzelliği yüzük taşı gibi, mücevher taşı gibi düşüneceğiz. Kızılırmak Deltası’na mücevher gibi değer vereceğiz. Bu deltamızı gelecek nesillerin de kullanabileceği bir alan haline getireceğiz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.02.2018 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gercrkler 2018-02-02 23:58:37

Yusuf ziya artik hizmet yapmiyor bu bi gercek cumhurbaskanim artik baska bi aday koy yusuf ziya yorgun artik

Avatar
recep çelk 2018-02-03 01:08:58

SAYIN BAŞKAN ALLAH AŞKINA 19 YILDIR BU ŞEHİRDE MAGDUR ETMEDIGINIZ BİR TEKINSAN KALDIMIKI BUNU SOYLEYE BILIYORSUNUZ DOLMUŞÇU ESNAFI SAHATANE ESNAFI ÇİFTLİK ESNAFI GULSAN SANAI ESNAFI VESAYRE DAHA NICELERI ÇOK AYIP MILETIAPTAL YERINE KOYMAYIN LUTFEN

Avatar
YETER ARTIK 2018-02-03 08:57:28

SAMSUNU YEDİN BİTİRDİN EN PAHALI ULAŞIMI KULLANIYORUZ BU YÜZDEN TRAFİK ALDI BAŞINI GİTTİ ANCAK GÖRSEL ŞOV BAŞKANISIN

Avatar
Mehmet çelik 2018-02-03 13:26:13

Başkan sen önce taşeron olarak çalıştırdıgın adamların hakkını yani sendika hakkını ver..

Avatar
senar köylü 2018-02-03 13:27:44

Deltada yılanları tedavi ediyor peki bizim yerle bir olan evlerimizin yarasını kim tedavi edecek soruyorum kendisine

Avatar
FATİH 2018-02-07 10:53:10

YUSUF ZİYA YILMAZIN HİÇBİR İŞİ KALMAMIŞ DA BAFRA KUŞ CENNETİNİN EKOLOJİK YAPISINI DEĞİŞTİRME PEŞİNE DÜŞTÜ ÇIKARI NE ACABA ARTIK SİYASİ PARTİSİNE HADDİNDEN FAZLA ZARAR VERİYOR.