banner388

Yusuf Ziya Yılmaz'ın 19 yıllık görevi sona erdi

Samsun Büyükşehir Başkanlığı görevinden istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz'ın 19 yıllık görevi sona erdi.

Yusuf Ziya Yılmaz'ın 19 yıllık görevi sona erdi

Samsun Büyükşehir Başkanlığı görevinden istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz'ın 19 yıllık görevi sona erdi.

26 Nisan 2018 Perşembe 12:47
Yusuf Ziya Yılmaz'ın 19 yıllık görevi sona erdi

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. AK Parti İl Başkanlığı’nda başvuru yapan Yılmaz basın açıklaması düzenledi. 

Türkiye'nin en uzun süre belediye başkanlığını yürüten isim olan Yılmaz'ın basın açıklamasına  ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve çok sayıda kişi katıldı. 

"PARTİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, “Çok tecrübeli parti ve yöneticileriz. Kurulduğumuz andan itibaren çok hızlı bir seçim süreci geçirdik. Bugün de YSK seçim takvimini açıklayacak. İstifa etmesi gereken teşkilat mensuplarımızın aday adaylığı başvurusu için son gün bugündü. Birçok aday adaylığı başvurusu bekliyoruz. En iyi şekilde Samsun’u temsil edecek adayı seçeceğimizi de düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da bir başvuruda bulundu. Bütün aday adaylarının partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ HELALLİK İSTEDİ

Büyükşehir başkanlığı görevinden ayrıldığını belirten Yusuf Ziya Yılmaz, “Dün akşam ve ondan önceki günlerde genel merkezimizin ve parti yöneticilerimizin bendenizi arayarak 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmam yönündeki tekliflerine sahip olduğum terbiye, siyasi ahlakla birlikte parti disiplinine layık olmak asıl olandır. Nerede görev verilirse orada görev alacağımı hepsinin bilmesini isterim diye cevap verdim. Son gün de ‘aday adaylığı başvurunuzu yapın’ talimatını aldım. Bu doğrultuda aday adaylığı sürecinin son gününde buraya geldim. Aday adaylığı başvurusu için de 19 yıldır devam ettirdiğim Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi hayatımın en önemli hizmet sürecini, her hizmetimden gurur duyduğum hizmeti de bu akşam sonlandırmak durumundayım. Bu akşam itibaren büyükşehir başkanlık görevinden de ayrılıyorum. Şehrimin her köşesinde yaşayan halkımdan haklarını bana helal etmesinin diliyorum” diye konuştu.

"ŞU ANDA ADAY ADAYIYIM"

AK Parti'ye hizmet etmeyece devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, Bir şekilde yine partime hizmet edeceğim. Partimin bana vereceği görev doğrultusunda inşallah 24 Haziran Seçimlerinin ardından bu defa yasama organında parlamentoda şehrime hizmet etmek için yeni bir süreç olacak inşallah. Şu anda aday adayıyım. Adaylık konusundaki süreç, bundan sonra genel merkezin vereceği kararlar doğrultusunda belli olacaktır. YSK seçimlerle ilgili takvimleri açıkladıkça bundan sonraki adımlarımızı da ona göre atacağız. AK Parti 16 yıllık süreçte 3 bin dolar civarındaki kişi başı geliri, 12-13 bin dolar seviyesine getirmiştir. 16 yıldır ülkemizin refahına katkı yapmış parti büyüklerimizin tamamından Allah razı olsun. Bu büyük siyasi hareketin belediye başkanı olarak hep gurur duymuştum. İnşallah bundan sonra da milletvekili olarak he gurur duyacağız hem de bu harekete kısacık ömrü içerisinde katkı vermiş olan bir fani olmak gibi bir şey de bana nasip olacak diye düşünüyorum. Allah hepimizi muvaffak etsin. İnsanız, insan beşerdir, şaşar. Yanlışlarımız da olmuştur. Hiçbir insan yanlış yapmak için yola çıkmaz. Ben de hep iyi şeyler yapmaya çalıştım. İnsanımızın refah içerisinde yaşaması ve rahat etmesi için çırpındım. Bundan sonra da ömrüm olduğu sürece yasama organında sahip olduğum bilgilerle ve birikimlerle ülkeme hizmet etmeye çalışacağım diye düşünüyorum" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 26.04.2018 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 2018-04-26 12:59:16

Çok şükür şehir kurtuldu. Millet vekilliğini de asla kazanamaz.

Avatar
Hüseyin 2018-04-26 13:36:03

Samsunspor camiasından helallik al... zaten kazanamayacaksın.

Avatar
Samsunspor 2018-04-26 14:10:36

Samsun belediye başkanı ama şehrin en değerli Samsunlu olanların herşeyi Samsunspor'u hiç sevmedi biz de seni hiç sevmedik.

Avatar
samsunlu 2018-04-26 14:39:25

samsunlu dolmuşçular,taş ocakları ve usulsüzce taş taşıyan kamyonlar ile ürünü hasadı toz içinde kalan beton santralleri ile doğası mahfedilen köylüler,istimlakı yapılmadan arazisi gasp edilen hak sahipleri,usulsüz imarlar ile arazisi zenginlere peşkeş çekien arazi sahipleri,görüntü kirliliği gibi aşağılık bir bahane ile evleri
yıkılan samsunlular gözümüz aydın....gelecek olan belediye başkanı da bunu aratmaz inşaAllah.....

Avatar
recep çelik 2018-04-26 15:58:53

ALLAHIMA ŞUKROLSUN SEN ISTIFA ETIN YA OLSEMDE GAM YEMEM ARTIK

Avatar
Kürşat 2018-04-26 13:58:31

Şimdiki gençlik Samsunun 19 sene önceki halini bilmez samsun deniz memleketi idi fakat denizle bi alakası yoktu. Şehircilik yoktu. Üniversiteye gidiyordum. Yardoç şehrinizi tanıtan tanıtım cd si istedi bende samsun turizm müdürlüğünde istedim. O cd yi ben bile izlediğimde utandım şehrinden kuru kalabalıktan başka birşey yoktu. O zaman Anavatan partisinde kadınlar dolaşıyordu diyorlardiki üniversiten çocuklarımız Samsuna geliyor gezecek yer yok diyordu. Ben kendi kendime ne diyor bunlar samsun gayet güzel bir şehir diyordum ama samsun dan başka gezdiğim başka bir şehirde yoktu. Neyse Yusuf Ziya yılmaz seçildi. Gerçektende Samsuna çok yatırım yaptı. Eksikleri varmı vardı tabiki neyse yolun açık olsun Büyük başkan eskiler senden razı yenileri bilmem ama hakkımız helal olsun inanıyorum ki çoğu da sana hakkını helal ediyordur. Yolunuz bahtınız açık olsun

Avatar
ŞİNAS 2018-04-26 14:34:16

ZENNUBE BAŞKANA YAKIŞIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Avatar
Metin 2018-04-26 17:24:30

Samsunspor camiasina yanaş bence atki felan tak seçimler geldi oy alamayacaksin yoksa