banner388

Yusuf Ziya Yılmaz: Her şehrin ruhu vardır

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bizim gibi kentlerimizin de bir ruhu ve karakteri vardır. İşte batının kentleri ile bizim kentlerimiz arasındaki fark budur" dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Her şehrin ruhu vardır

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bizim gibi kentlerimizin de bir ruhu ve karakteri vardır. İşte batının kentleri ile bizim kentlerimiz arasındaki fark budur" dedi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 17:24
Yusuf Ziya Yılmaz: Her şehrin ruhu vardır

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinin konuğu oldu. Şehirler ve Yaşam konulu sunum gerçekleştiren Başkan Yılmaz'ın konuşmacı olduğu programa Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Hükümet Liderlik Okulu Başkanı Burak Kuntay ile öğrenciler katıldı.

Kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, "2000’li yıllar itibari ile şehirlerimizde başlayan Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Yenilenme önem kazanmıştır. Son yıllarda tüm çabalarımız marka ve kimlikli şehirler oluşturmak oldu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız da insanlarımızı ve çocuklarımızı yeşilden, topraktan, doğadan koparan beton yığınları yapmamamız yönünde bizleri uyarmakta ve geleneksel mimari çizgilerimizi taşıyan kimlikli binalar yapmamızı istemektedir" dedi.

"İNSANLARA ŞEKİL VERİR"

Şehirlerin kimliğinin ve ruhunun olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Şehirler insanlık tarihi boyunca veya şehrimizin tarihi boyunca biriktirdiklerimizi kapsar. Nasıl çeyiz sandığındakiler etkileyici hatıralar olarak muhafaza ediliyorsa, şehirlerimizdeki tarihi değerler de böyle muhafaza edilmelidir. Şehirler içinde barındırdığı insanlara şekil verir. Bir şehrin sadece imarı, binaları, alt yapısı yaşam için yeterli değildir. İnsanların ruh dünyalarının da imarının olması gereklidir. Her şehrin tıpkı bizler gibi bir ruhu ve karakteri vardı. Batının kentleri ile bizim kentlerimiz arasındaki fark budur" diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.10.2017 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akpli samsunsever 2017-10-21 17:27:55

Samsun’daki konuşmalarında vatandaş gibi Samsun’u eleştiren 15 yıllık vizyonsuz belediye başkanımız

Avatar
kılıç 2017-10-21 21:37:05

Atakum sahilindeki işgalcilere göz yumarak ruhumuzu öldürdü,hangi ruh
insan gibi yaşamayı unuttuk,huzura hasret kaldık.yıllar öncer kazanılan yargı kara
rını uygulamayıp insanları canından bezdirdi.Bu dünya yalan ötekinde ne yapacak acaba,Allah' ın adaletine verdik,

Avatar
Recep çelık 2017-10-23 03:33:34

SAYIN BAŞKAN O YUZDENMI SAMSUNDA RUH BIRAKMADAI YÜZ YILIK ÇİFTLİK CADESİNİ YOK ETIN BUMU ŞEYIRCILIK ANLAİŞİN SEN AGA BABALARIN HIZMETINDESIN SAMSUNUN DEYIL BU YÜZDEN ISTIFAN ISTENDI

Avatar
Şaban Yıldırım 2017-10-23 07:56:19

Bir belediye başkanı yaşadığı şehir insanını bu kadar mı mutsuz eder? Halkın eleştiri ve taleplerini hiç mi duymuyor? Sadece yzy değil diğerlerinin de farkı yok!