banner388

Youtube sayesinde iş sahibi oldu

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik aile bütçesine katkı vermek amacıyla youtube adlı internet sitesinde Bilik Ailesi kanalını açtı. Yayınladığı videoları yüzbinlerce kişinin izlediği ev hanımı hızla binlerce aboneye ulaştı.

Youtube sayesinde iş sahibi oldu

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik aile bütçesine katkı vermek amacıyla youtube adlı internet sitesinde Bilik Ailesi kanalını açtı. Yayınladığı videoları yüzbinlerce kişinin izlediği ev hanımı hızla binlerce aboneye ulaştı.

19 Mayıs 2017 Cuma 10:45
Youtube sayesinde iş sahibi oldu

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik bir süre önce aile bütçesine destek olmak ve kendisine bir uğraş bulmak amacı ile girişimlere başladı. Bu esnada youtube adlı internet sitesini keşfeden Nurcan Bilik burada Bilik Ailesi adlı bir kanal açtı. Burada yayınladığı yemek tarifleri videoları kısa sürede beğeni toplayan ev hanımı yüzbinlerce kişiye ulaştı. Bazı videoları 600 bin civarında izlenen Nurcan Bilik binlerce aboneye ulaştı. Bilik Ailesi tarafından yayınlanan 437 video toplamda 10 milyon 500 bin izlenme rakamına ulaştı.

Youtube üzerinde kanal açtıktan sonra yaşadıklarını anlatan Nurcan Bilik;" Youtube adlı internet sitesinde bir çok yemek tarifi veren kanallar görüyordum. Ancak, bu kanallar genelde sıradan mutfaklarda olan malzemelerden ziyade daha gösterişli tariflere yer veriyorlardı. Ben burada bir ihtiyaç olduğunu fark ederek daha kolay ve günlük tarifler yayınlamaya başladım. Bu durum da insanların hoşuna gitti." dedi. 

SAMSUN YEMEKLERİNE ÖZELLİKLE YER VERİYORUM

Samsun'un yöresel yemeklerine ayrıca yer verdiğini dile getiren Nurcan Bilik;" Samsun'umuzun bir çok unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri var. Bunları gelecek nesillere aktarmanın en güzel yolu gençlerin özelikle ilgi gösterdiği Youtube adlı internet sitesinde yayınlamak diye düşündüm. Çünkü buradaki videolar kitap ve yazılı eserler gibi kalıcı. Özellikle de yeni nesil bu siteye oldukça ilgili. Dolayısı ile Bilik Ailesi kanalı üzerinden Samsun'un yöresel yemekleri ile tanışıyorlar." ifadelerini kullandı. 

DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ KADAR KOLAY DEĞİL

YouTube adlı internet sitesinde videoların ve kanalın tanınmasının oldukça zor bir süreç aldığını ifade eden Nurcan Bilik şunları söyledi;" YouTube adlı sitede çok fazla bu işi yapan ve uzun yıllardır profesyonel olarak yapmayı sürdüren insan var. Onlar arasında yer bulmak çok zor. Ben profesyonellik adına kazandığım her kuruşu ekipmanlara harcıyorum. Örneğin kendime video kamera, tripod, bilgisayar gibi elektronik malzemeler aldım. Daha çok almam gereken malzemeler de var. Bu malzemeleri almadığını zaman insanlar sizi görüntü kaliteniz ve diğer yönelerden profesyonel kanallar ile kıyaslayıp eleştiriyor. Bunun önüne geçmek için ciddi derecede maliyetli elektronik ürünlere sahip olmak şart. Ancak kanalımın elde ettiği gelir bunları karşılayamayabiliyor. Dolayısı ile bazen zorlanıyorum ama bu işi severek yaptığım için de bütün bu zorlukları aşabileceğime inanıyorum.Bu konuda da en büyük yardımcım 3 yaşındaki kızım. Videoları kızım Hilal Bilik ile beraber sunuyoruz." 

Son Güncelleme: 20.05.2017 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.