banner388

YÖK'TEN OMÜ'ye tam not

OMÜ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başarılı üniversiteler arasında boy gösterdi.

YÖK'TEN OMÜ'ye tam not

OMÜ, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başarılı üniversiteler arasında boy gösterdi.

24 Temmuz 2020 Cuma 23:07
YÖK'TEN OMÜ'ye tam not

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından  5 ana gösterge ve 45 alt gösterge kapsamında, Türkiye'deki 172 üniversitenin 2018 yılı verileri ele alındığında üniversitelerin genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı ‘Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2019’ yayımlandı.

Rapora göre Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) başarılı üniversiteler arasında değerlendirildi.


OMÜ'DEN DE BU BEKLENİRDİ


“Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2019"da OMÜ değerlendirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi,hem “Eğitim ve öğretim” başlığında ve “Teknokent veya TTO projelerine katılan öğrenci sayıları” bakımından yapılan sıralamada dördüncü sırada; hem de “Uluslararasılaşma” başlığında “Uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğrenci sayısı” bakımından beşinci sırada yer aldı.

Sadece ilk beşte yer alan üniversitelerin isimlerinin karşılaştırmalı olarak verildiği raporda OMÜ'nün üst sıralarda olduğu görüldü.

https://www.yok.gov.tr/Documents/Universiteler/izleme-ve-degerlendirme-kriteri/ondokuz_mayis_universitesi.pdf

OMÜ İLK 11'DE


Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, 2019 ve şu anki veriler incelendiğinde OMÜ’nün özellikle patent sayılarında, akredite olan eğitim program sayılarında, yayın kalitesinde, yabancı uyruklu öğrenci sayılarında, ulusal ve uluslararası fonlara sunulan araştırma projeleri sayılarında, AR-GE’ye yapılan harcama miktarlarında, yürütülen sosyal sorumluluk projeleri sayılarında ve topluma katkıda artış yaşandığını belirterek 2020 raporunda bunların net şekilde gözükeceğini söyledi.

 Rektör Bilgiç, “Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından kurumsal akreditasyon değerlendirmesine alınacak ilk 11 üniversite arasında OMÜ’nün yer alması başarılı performansın bir göstergesidir.”dedi. 
 

Raporun tamamı aşağıdaki linkte:

https://www.yok.gov.tr/Documents/Yayinlar/Yayinlarimiz/2020/universite-izleme-ve-degerlendirme-genel-raporu-2019.pdf

Son Güncelleme: 24.07.2020 23:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2020-07-25 01:29:57

Bu sayın rektör Sait hoca olmak üzere üniversite yönetimi nin başarısıdır Hüseyin akan zamanı üniversite yerlerde sürünürken feto her makamda boy gösterirken üniversiteye huzur geldi temizlendi şimdi çıktılar Gine piyasaya feto destekçileri üniversite yi ele geçirmek için samsun neyin ne olduğunu biliyor akan ın arkasındaki feto destekçilerini bu üniversite istemiyor üniversiteyi feto yuvası yapan zihniyet şimdi kendi çıkamıyor figüran kullanıyor onun ve yardımcısının zamanında üniversite de neler oldu herkes biliyor unutmadı

Avatar
Sevim 2020-07-25 19:58:18

Yorum yayınlamıyorsunuz ama bu haberi tüm herkes görsün fetocu üniversite ne hale geldi bu Sait hocanın başarısı şimdi feto destekçileri yine aday yine üniversiteyi ele geçirmek peşinde siyasette arkasında üniversiteyi feto destekçilerine emanet etmez sayın Başkan reis

Avatar
Cahit KOLBAY 2020-08-10 10:57:25

Ortada bir hata varsa bu hata sadece Hüseyin AKAN'a atfedilemez, nitekim onun bir dönemler yardımcısı da Sait BİLGİÇ hoca idi. Ayrıca başarıyı elde eden OMÜ'lü akademisyenlerdir. sadece başarıyı görüp benimsemek değil, başarıszılığı da sahiplenmek yöneticilerin sorumluluğunu gerektirir. Bu üniversitede Hüseyin AKAN'ın yardımcılıklarını yapmış rektörler değil, farklı vizyona sahip rektörlerle kan değişimi şart olmuştur.

Avatar
Boşver55 2020-08-16 14:53:51

Sait hocamın tekrar atanmasını çok isterdim. Huzuru sağladı üniversitede. Kimseyi kapıdan çevirmedi. Herkesi dinledi. Hüseyin Akan zamanında bırakın rektör hocayı rektör yardımcılarını görmek bile mümkün değildi. Sait hoca hem yardımcıları ile hem de bizzat kendisi fakülte fakülte bölüm bölüm ilgilendi. Hak yememeye özen gösterdi. Allah razı olsun. Yeni atanan inşAllah hocamızın oluşturduğu huzur kültürünü devam ettirir.