banner388
banner390
banner410
banner408

YÖK tasarısı kabul edildi! Samsun'a yeni üniversite

Yüksek Öğretim Kanunu'nda (YÖK) yapılacak değişiklikler ile ilgili tasarı kabul edildi. Tasarının kabul edilmesi ile birlikte Türkiye'ye toplamda 1'i Samsun'a olmak üzere 20 yeni üniversite kurulacak.

banner269

YÖK tasarısı kabul edildi! Samsun'a yeni üniversite

Yüksek Öğretim Kanunu'nda (YÖK) yapılacak değişiklikler ile ilgili tasarı kabul edildi. Tasarının kabul edilmesi ile birlikte Türkiye'ye toplamda 1'i Samsun'a olmak üzere 20 yeni üniversite kurulacak.

25 Nisan 2018 Çarşamba 20:14
YÖK tasarısı kabul edildi! Samsun'a yeni üniversite

Samsun Haber-Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonunda kabul gören YÖK ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişikli Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında 1'i Samsun'a olmak üzere 20 üniversite kurulacak. 

ÜNİVERSİTELER İL İSİMİ İLE ANILACAK

Kabul gören tasarı ile birlikte bazı üniversitelerin isimlerinin başına bulunduğu ilin ismi eklenecek.

İsmi değiştirelecek olan üniversiteler şu şekilde:

'Abant İzzet Baysal Üniversitesi', 'Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi', 'Cumhuriyet Üniversitesi', 'Sivas Cumhuriyet Üniversitesi', 'Adnan Menderes Üniversitesi', 'Aydın Adnan Menderes Üniversitesi', 'Mustafa Kemal Üniversitesi', 'Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi', 'Dumlupınar Üniversitesi', 'Kütahya Dumlupınar Üniversitesi', 'Gaziosmanpaşa Üniversitesi', 'Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi', 'Okan Üniversitesi', 'İstanbul Okan Üniversitesi', 'Ahi Evran Üniversitesi', 'Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi', 'Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi', 'Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi', 'Namık Kemal Üniversitesi', 'Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi', 'Erzincan Üniversitesi', 'Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi', 'Bozok Üniversitesi', 'Yozgat Bozok Üniversitesi', 'Kütahya Sağlık Üniversitesi', 'Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'

ÜNİVERSİTELER NEREDE KURULACAK

1'i Samsun'a olmak üzere toplamda 20 üniversitenin yerleri ve hangi alan adında kurulacağı belirlendi. 

Tasarının kabulü ile kurulacak üniversiteler şu şekilde:


"Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri, İzmir Tınaztepe ve İstanbul Atlas Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa), Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi"

Ayrıca tasarının kabulü ile kurulacak olan üniversitelere kadro ihdası yapılacak. Bazı üniversiteler ise kendi için bölünerek farklı üniversiteler olarak eğitim vermeye devam edecek.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUN LU 2018-04-25 21:33:17

SAMSUN ÜNİVERSİTE YERİNE ,YATIRIMI GETİRİN... YA BU KADAR ÜNİVERSİTE VAR. ÜNİVERSİTELİ ÜNİVERSİTE YÜZDE 20 DESEM . SAMSUN YATIRIMCININ ÖNÜN ACIN. MİLLET YAN KÖŞEYE YATIRMAYIN

Avatar
muhtar adayı 2018-04-26 07:24:43

samsun da yatırımcı iş adamlarının önünü açın. bu kadar üniversite işsiz oranı yüzde 20 olduğu görün.. samsun emekli şehiri olmuş. milletle kafa buluyorsunuz.

Avatar
SAMSUNLU TOO 2018-04-26 10:59:48

üNİVERSİTE DEMEK YATIRIM DEMEK PARA DEMEK CANIM...