banner388

Yılmaz: “Şartları daha da zorlayacağız

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı ocak ayı birleşiminin ilk oturumu bugün Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 58 gündem maddesi onaylanıp komisyona gönderildi.

Yılmaz: “Şartları daha da zorlayacağız

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı ocak ayı birleşiminin ilk oturumu bugün Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 58 gündem maddesi onaylanıp komisyona gönderildi.

09 Ocak 2018 Salı 18:11
Yılmaz: “Şartları daha da zorlayacağız

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 28 yılı ocak ayı birleşiminin 1. Oturumuna ait toplantısında konuşan Yusuf Ziya Yılmaz, su sorunu, yapılan yol çalışmaları ile ilgili olarak, “Bu sene hizmet temposunu sürdürdük ve sürdürmeye gayret edeceğiz. Ama kırsal kalkınma dediğimiz şartları daha da zorlayacağız” dedi.

“İçme suyu kalitesini 2018’in sonuna kadar çözüyoruz”

İçme suyunu 2018’de çözeceklerini söyleyen Yılmaz, “2017 yılı süreci boyunca gerek şehrimizde yürüttüğümüz hizmet kervanı, gerekse ülkemiz geneline yansıyacak şehrimizle ilgili verdiğimiz kararlar doğrultusunda çok şükür güzel bir kalkınma hamlesi, güzel bir yatırım süreci yaşadık. Hepinizin çok iyi bildiği gibi 2014 seçimlerinden sonra İl Özel İdarelerimizin kapanmasından sonra Büyükşehir Belediyemiz Meclisi, hem İl Özel İdare Meclisi hem de Büyükşehir Belediye Meclisi birleşerek kapanan özel idarelerin sorumluluğunu da üstlenen bir meclis haline geldi. Ve burada aldığımız kararlar kırsalımızı da, kent merkezlerimizi de hepsini ilgilendirir hale geldi. Ve çok iyi yakından takip ettiğinizi bildiğim özellikle ilçe belediye başkanlarımızın çok yakından takip ettiklerini bildiğim yoğun bir kırsal kesim alt yapı hamlesi yaptık. 2014-2018 arasında bunları yaptık. 2019’da artık içme suyu problemi kangren bir problem. Su var bulduk ama kimyasal şeyler çıktı içinden. Bunun yanında bir arıtma yapmamız gerekiyor diyeceğimiz veya suyu bulduk ancak pompaj maliyeti çok büyük olduğu için bir sıkıntı çekiyoruz. Altına tek bir hattan su getireceğimiz gerekir diyen çok özel bir takım imalatlar gerektiren noktaların dışında çözülmesi önemli harcamaları gerektirmeyecek ölçekteki bütün kırsalımızın içme suyu kalitesini 2018’in sonuna kadar çözüyoruz” diye konuştu.

“Hizmet temposunu sürdürmeye gayret edeceğiz”

Geçtiğimiz sene yol çalışmalarında birçok sorunu çözdük diyen Yılmaz, “Yol meselesi ile ilgili 5 bin kilometrelik bir profil vardı. Bu 5 bin kilometrelik profilin aşağı yukarın bin 500 kilometresini yeniledik. Beton veya sıcak karışım asfalt ile yeniledik. Bizim bin 500 kilometrelik önümüzdeki yıllarda ele almamız gereken yerler var. Bu bin 500 kilometrede daha az yerleşim yeri taşıyan ve daha da uzak mahrumiyet noktaları denebilecek noktaları içeren yerler. Çok elzem burada öyle bir yerler var ki çocuk eğitimi, okul taşıtları, taşımalı eğitimin gerektirdiği bunalmış bir durum var dediğimiz yerlerin tümünü çözdük.  Yine çözmek durumunda olduğumuz az da olsa şeyler vardır ve ilerde onlarda hallolacak. Bu sene kısacası hizmet temposunu sürdürdük ve sürdürmeye gayret edeceğiz. Ama kırsal kalkınma dediğimiz şartları daha da zorlayacağız” şeklinde konuştu.

“50 milyon euro gibi bir hibe”

Lojistik köy ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, “Lojistik köy 750 bin metrekarelik bir alanın yani 75 hektarlık bir alanın gerek meradan ve gerekse de bir takım kamulaştırmalarla bir lojistik köy inşa edilir hale getirilmesi gibi önemli bir işi hallettiğimiz bir boyut. Arazi kazanımı Tekkeköy gibi bir yerde 75 hektarlık bir alanı üretmek önemli bir işti. İkinci bir olayda şudur. Bir kuruş Büyükşehir Belediyesi bütçesinden harcamadan tamamen Avrupa Birliği hibe olarak 50 milyon Euro gibi bir hibe programı alıp bu 80 bin metrekare kapalı alanlı Türkiye’nin Anadolu’daki en büyük lojistik köyünü inşa etmiş olmak aslında bir başarıdır” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-10 08:45:48

başkan y.ziya yılmaz neden belediye çalışanlarına kaqdro vermedin senin yüzünden çalışan personelin kadro alamadı yarın sen gidince o insanlar işsiz kalacak çoluk çocugu magdur edilecek viçdanın seni rahatsiz etmeyecekmi bu kadar vicdansizmısın ama ben genede bu vebali almazsın diye düşünüyorum çaşışanlara kadro verirsin diye beklentimiz var şimdiden ALLAH razı olsun

Avatar
smnsm 2018-01-10 10:48:46

bu adam samsun için hiç bir şey yapmıyor bunu nasıl belediye başkanı seçmişler çok ilginç..şaşıp kalıyorum