banner388

Yıldıray Çınar'a Büyük Vefa

Yaşamı boyunca birçok ölümsüz esere imzasını atmış halk müziği sanatçısı merhum Yıldıray Çınar'ın hayranı Muammer Çakıroğlu(61) yaşamını sürdürdüğü Almanya’dan gelir gelmez ünlü sanatçının mezarına koşuyor.

Yıldıray Çınar'a Büyük Vefa

Yaşamı boyunca birçok ölümsüz esere imzasını atmış halk müziği sanatçısı merhum Yıldıray Çınar'ın hayranı Muammer Çakıroğlu(61) yaşamını sürdürdüğü Almanya’dan gelir gelmez ünlü sanatçının mezarına koşuyor.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 13:00
Yıldıray Çınar'a Büyük Vefa

2007 yılında yaşamını yitiren halk müziğinin unutulmaz sanatçısı Yıldıray Çınar’ın hayranı Almanya’dan Türkiye’ye gelir gelmez ilk olarak Çınar’ın mezarına gidiyor. Çınar’ın çok büyük hayranı olduğunu belirten Çakıroğlu, Almanya’dan geldiği gibi valizlerini bıraktığı gibi soluğu Çınar’ın mezarında alıyor. Yıldıray Çınar’ın Asri Mezarlık’taki kabrinin başına gelen Çakıroğlu, burada kabrin bakımını yaparak Çınar için dua okuyor. Samsun'da kaldığı sürece her hafta Çınar'ın ziyaretine geldiğini belirten Çakıroğlu, Çınar mezarlıktayken rahat uyuyamadığını söylüyor.

"Yeri doldurulmaz bir sanatçıydı"
Her fırsatta Yıldıray Çınar’ın büyük hayranı olduğunu söyleyen Çakıroğlu, "Yıldıray ağabey sanat okulunda okudu. Ben de daha sonra torna tesviye bölümünde okudum. Ben de okul koridorlarında onun türkülerini söylerdim. Onunla tanıştık. Çocukluğumdan beri Yıldıray Çınar’ı çok severim. Almanya’da yaşamımı sürdürüyorum. Buraya her geldiğimde mezarını ziyaret ediyorum. Mezarın bakımını yaparak dua ediyorum. Yeri doldurulmaz çok büyük bir sanatçıydı. Mekanı cennet olsun. Türk halk müziğinin en büyük starıydı. Yeri asla doldurulamaz. Türkülerinin yüzde 90’ını ezbere biliyorum. Onun türkülerinde kötü bir şey yok sadece vatan millet ve sevgiliye kavuşma hasretiyle yapılmış türküler. Samsun’da olduğum her hafta buradayım. Yıldıray ağabey burada yatarken ben evde rahat uyuyamıyorum. Samsun’da olduğum sürece ayın her haftası buradayım. Almanya’dan geldiğimde valizlerimi bırakıp hemen buraya geliyorum. Bir değişiklik var mı yok mu diye bakıyorum" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.07.2016 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EMİN KURNAZ ADANA'dan 2020-12-25 21:33:58

Karadeniz müziğinin efendisine ve sevenlerine Adana'dan saygılar,sevgiler.Allah rahmet eylesin sansasyondan uzak iyi müzikleriyle örnek davranış ve güzel eserleriyle topluma örnek iyi olan sanatçılarımıza. Her ne kadar yeterince tanıtamamışsak o bizim eksikliğimizdir.Mekanınız cennet olsun.Muammer Çakıroğlu'na da helal olsun.Vefalı İnsan.Ellerinden öperim.

Avatar
Ahmet Malkoç 2021-08-24 15:48:31

Hayatımın çocukluğu dahil her gününü ona hayran olarak yaşadım. Nice yakınlarımı, akrabalarımı kaybettim. Bir şekilde hepsinin yokluğuna alıştım da, onun yokluğuna alışamadım. Nurlar içinde yat , rahat uyu Çarşambalım