banner388
banner390
banner410
banner408

Yılbaşında köy tavuğu rağbet görüyor

Samsun'da yılbaşında hindi yerine köy tavuğu satışları artış gösterdi.

banner269

Yılbaşında köy tavuğu rağbet görüyor

Samsun'da yılbaşında hindi yerine köy tavuğu satışları artış gösterdi.

29 Aralık 2017 Cuma 17:12
Yılbaşında köy tavuğu rağbet görüyor

Samsun haber - Yılbaşına kısa bir süre kala hindi satışları devam ediyor. Tavuk etine göre az kolestrollü olması nedeniyle sofraların tercihi oluyor. 5 ile 10 arasında olan hindi ortalama 250 TL'ye kadar satılıyor. 10 kiloluk köy hindisi ise 270 TL'den satılıyor.

KÖY TAVUĞU 50 TL

İnsanların köy hindisi yerine köy tavuğuna rağbet gösterdiğini belirten kanatlı hayvan satıcısı Pevabil Kurt, “Bu sene hindi sayısında azlık var. Sadece hindi değil, kaz ve ördek sayısında da azlık var. Bu da fiyatlara olumsuz olarak yansıdı. Hindi fiyatları bu sene biraz fazla. Hindinin kilosunu 30 liradan satıyoruz. Hindiler 5 kilo ile 10 kilo arasında değişiyor. Bu da ortama 240 liraya tekabül ediyor. Bu sene eskisi kadar hindiye rağbet yok. İnsanlar hindi yerine köy tavuğunu tercih ediyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar köy tavuğuna ilgi gösteriyor. 240 liraya hindi alacak vatandaşlar, 50 liraya köy tavuğu alıyor. Bu da vatandaşlara 190 lira kar sağlıyor” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 2017-12-29 19:58:18

Hic alakasi yok vatandasin alım gucu yok artık mecbur tavuk cücük alıp yicek