banner388

Yılbaşı Geceniz Kabusa Dönmesin

Yaklaşan yılbaşı öncesi Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, vatandaşları alkollü araç kullanmamaları konusunda uyardı.

Yılbaşı Geceniz Kabusa Dönmesin

Yaklaşan yılbaşı öncesi Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, vatandaşları alkollü araç kullanmamaları konusunda uyardı.

29 Aralık 2016 Perşembe 13:53
Yılbaşı Geceniz Kabusa Dönmesin

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, yılbaşında eğlencenin sonucunda hüzün olmaması için vatandaşları uyardıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız kesinlikle alkollü araç kullanmamalıdır” dedi. 

Hafta sonu yeni bir yıla girerken çeşitli eğlence mekanlarında ve evlerinde kutlama yapıp alkol alacak olan sürücülere uyarılarda bulunan Ahmet Dursun Kavuran, “Yeni yıla girerken vatandaşlarımız çeşitli eğlence mekanlarında veya evlerinden kutlama yapacaklardır. Bu eğlencelerin sonucunda hüzün ve kederin olmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Alkollü içki veren eğlence mekan sahipleri bu gece için iş yerlerinde yeterince yedek sürücü bulundurmaları veya taksi çağırarak alkollü olan vatandaşlarımıza böyle bir yardımcı olmalıdırlar. Vatandaşlarımız da kesinlikle alkollü araç kullanmamalıdır. Trafik terörü makam, mevkii, genç, ihtiyaç demeden hepimizi hedef almaktadır. Bu nedenle sürücü ve yayalar trafik kurallarına uymalı, aşırı hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, yakın takip ve alkollü araç kullanma gibi kural hataları yapmamalıdırlar” diye konuştu. 


“Hiç kimsenin kendi zevki ve eğlencesi uğruna başkalarının malına ve canına kastetme lüksü yok”
Hiç kimsenin kendi zevki ve eğlencesi uğruna başkalarının malına ve canına kastetme lüksüne asla sahip olmadığının altını çizen Kavuran, “Havaların soğuması, kar ve yağışların artması, don ve buzlanmalar, karlı ve kaygan yollar kazaları da beraberinde getirmektedir. Tüm araç sahiplerinin, araçlarını kışlık bakımlarını yaptırmış olmaları gerekir. Kış lastiklerinin takılması, antifrizlerin tamamlanması, akü ve elektrik donanımlarının yanı sıra araçlarında kış lastiği olsa bile zincir, takoz, çekme halatı, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi avadanlıkları bulundurmaları gerekir” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 29.12.2016 13:59
Anahtar Kelimeler:
Yılbaşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.