banner388

Yıkılacak binalar mecliste görüşüldü!

Bugün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Samsun'da yıkılacak önemli binalar hakkında Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, açıklamalarda bulundu.

Yıkılacak binalar mecliste görüşüldü!

Bugün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Samsun'da yıkılacak önemli binalar hakkında Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, açıklamalarda bulundu.

23 Aralık 2019 Pazartesi 22:40
Yıkılacak binalar mecliste görüşüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirilmesi konusunun görüşülmesi teklifi” ile Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Samsun’da yapılacak kapalı-açık otopark, otogar, ulaşım, sosyal, kültürel ve çevre projeleri kapsamında 29 adet uygulama projesi işinde kullanılmak üzere İller Bankası AŞ’den kredi kullanılması ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının yetkilendirilmesi” teklifi önce meclisten ilgili komisyona havale edildi. Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, yıkılacak binalar ve fuar alanıyla alakalı da açıklamalarda bulundu.

Yıkılacak yerlerle alakalı görüşmeler sürüyor

Yıkılması planlanan binaların, yenisi yapılmadan yıkılmayacağının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk; “Başkanımız Mustafa Demir, basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda Kamu Kampüsü konusundan bahsetmişti. Yıkılacak yerlerle alakalı olarak ilgili bakanlık ve kurumlarla görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmeler sonuçlandıktan sonra belediye hizmet binamızın da içinde bulunduğu bir kampüs yapılması söz konusu olacak. Dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi, Valilik Binası, Büyükşehir Belediye Hizmet Binası ve bunlara ilave edilebilecek bazı kurumlar da olabilir. Böyle bir kampüsün şehrimizin önünde var olduğunu söylemek istiyorum." dedi.

Binalar, yenileri yapılana kadar yıkılmayacak

Samsun'da yeniden fuar alanı inşa etmek istediklerini belirten Soğuk; "Bunların yenileri yapılmadan mevcutlarının yıkılmayacağını, meclis üyesi olarak sizlerin ve kamuoyunun duymasını arzu ediyorum. İnşallah yenilerini bu meclisimizin kararlarıyla yaparız. Şehrimizi yeniden bölüştürmüş oluruz diye düşünüyorum. Çünkü mevcut AKM ve Valilik Binasının bulunduğu bölgede Samsun’un daha önceden de Türkiye’de gıpta ile bakılan bir fuar alanı vardı. Yeniden şehrimize böyle bir alanın da kazandırılması hadisesi var. İnşallah bunu da böylelikle yıkarak, yenilerini yaparak orada da fuar alanını hayata geçirerek, Samsun'umuzu gerçekten olması gereken seviyeye taşırız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2019-12-23 23:21:43

Eş dost müteahhit zengin etme operasyonu. Önce yapanlar da başkalarinin yandaşiydi bunlarda baskalarinin yandasi yazik yazik. Bir gelecek betona gömüldü...fabrika ekmek kapisimi yapiliyor sanki niye övünüyorlar birde

Misafir Avatar
Samsunlu 2019-12-24 01:15:44 @Ali

Valilik binasından ne istiyorsunuz. Böyle mantıksızlık mı var. Fuar alanıyla ne alakası var o kadarlık yere. Bşb binası eski anladık, tüm belediyeler yukarı taşınır anladık.. valilik binası 50 sene daha götürür. Masraf, müteahhite rant

Beğenmedim! (0)
Avatar
adım 2019-12-24 08:32:33

artık akepenin bu tür attığı adımlar öyle şaibe doğurdu ki yapılacak her işte bir rant bir kayırma birilerini zengin etme olduğunu düşünüyor vatandaş. bu algıyı kendileri verdi millete yanlış iş yapa yapa. nerden tutsan elinde kalıyor her iş

Avatar
üretim 2019-12-24 08:34:43

bunlar Erbakan hocadan hiç ders almamış belli. rahmetli üretim sanayi der dururdu ne kadar haklı olduğunu yıllar geçtikçe görüyoruz. üretim yoksa işte yoktur aşta. bırakın bina yıkıp yerine yapmayı fabrika kurun millet işe girsin çalışsın üretim olsun ülke kalkınsın ekonomi olsun. bunu ben düşünüyorum da siz düşünemiyor musunuz.

Avatar
belediye 2019-12-26 09:11:50

sadece bşb binası yerine yenisi yapılınca yıkılabilir. valilik ve opera binaları yeni ve sağlam. size kimse milletin parasını çöpe atma hakkı vermedi. aklınızı başınıza alın.

Avatar
Tarik 2019-12-24 01:42:44

Koca samsunla oynuyorlar resmen. Zaten başkani bu müteahhitler sectirdi aday yapip...

Avatar
işsiz 2019-12-24 02:09:05

millet iş bulamıyo aç iş alanı lazım

Avatar
Kerim 2019-12-24 00:23:13

Samsun çiftlik caddesinde gelinen son nokta içler acısı. Şehir dışından gelen insanlar ;çiftlik caddesindeki olayları ,rahatsız edici davranışları ,yüksek sesli çalınan rahatsı edici müziği,alkol alıp boş boş dolaşan kişileri gördüğünde artık Bir daha Samsun’a gelmeyeceklerini söylüyorlar. Çiftlik caddesindeki çevreyi rahatsız eden boş kalabalıklara,bağıran sataşan kişilere,akıl hastalarına artık müdahale edilmeli...!

Avatar
tulin ince 2019-12-24 00:29:02

yikin yikin DEMIR kapip gidecek....betoncular para kazanacak ..anlasilan..