banner388
banner390
banner410
banner408

Yeşilyurt Demir Çelik MYO, Türkiye'deki 8 okuldan birisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu (MYO) Türkiye'de OSB içerisine kurulu olan 8 okuldan birisi.

banner269

Yeşilyurt Demir Çelik MYO, Türkiye'deki 8 okuldan birisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu (MYO) Türkiye'de OSB içerisine kurulu olan 8 okuldan birisi.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 10:45
Yeşilyurt Demir Çelik MYO, Türkiye'deki 8 okuldan birisi

Samsun haber - Kamu-üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraberindeki heyet Samsun Organize Sanayi Bölgesine ziyaret gerçekleştirdi.

Rektör Bilgiç'e ziyarette Rektör Bilgiç’in yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Terzi, Samsun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Kurgan, Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş ve beraberinde Osman Özsoy eşlik etti. 

AYNI ÇATI ALTINDA OLACAĞIZ

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Rektör Bilgiç ve beraberindeki heyete OSB’nin içerisinde bulunan OKA’nın yeni binasını tanıttı. Rektör Bilgiç yaptığı konuşmada "OMÜ ülkemizin ve bölgemizin gelişmesinde yaklaşık 2 bin 300 akademisyeniyle önemli bir kaynağa sahip. Yeşilyurt Demir Çelik MYO’muzun burada olması önemli bir avantaj teşkil ediyor. OKA’nın da artık burada faaliyet gösterecek olması her şeyden önce aynı çatı altında olmamızı sağlayacak. O nedenle elimizdeki mevcut yatırım projelerini ne kadar çok kullanabilirsek hedeflediğimiz amaçlara o kadar çok yaklaşmış oluruz" dedi. 

TÜRKİYE'DEKİ 8 OKULDAN BİRİSİ

Yeşilyurt Demir Çelik MYO'yu ziyaret eden Rektör Bilgiç öğretim elemanlarıyla buluştu. MYO Müdürü Doç. Dr. Yıldızlı, Yeşilyurt Demir Çelik MYO'nun OSB içerisine kurulan olması özelliğiyle Türkiye'deki 8 okuldan birisi olduğunu belirterek, "Teknik alt yapımızı güçlendirmek ve de nitelikli tekniker yetiştirmek maksadıyla Yükseköğretim Kurumundan yaklaşık 2 milyon TL’ye ulaşan Türkiye’nin en büyük ikinci finansal desteğini aldık. Bununla beraber 7033 sayılı Kanun gereği OSB firmalarıyla yapacağımız iş yeri eğitimi protokolleri doğrultusunda tüm eğitim-öğretim programlarımızı yenileyip güncelledik. Artık iş yeri eğitimlerimizle öğrencilerimiz daha tecrübeli ve nitelikli mezun olabilecekler” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.