banner388

Yerli üretim logosunda bunlara dikkat edin

Yerli üretim logosunun kullanımının zorunlu hale gelmesi ile birlikte logonun nasıl kullanılacağı açıklandı. 

Yerli üretim logosunda bunlara dikkat edin

Yerli üretim logosunun kullanımının zorunlu hale gelmesi ile birlikte logonun nasıl kullanılacağı açıklandı. 

09 Ekim 2018 Salı 17:51
Yerli üretim logosunda bunlara dikkat edin

Yerli üretim logosunun nasıl kullanılacağı hakkında Samsun Ticaret İl Müdür Vekili Cemil Kocaoğlu açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Buna göre perakende olarak satışa sunulan mal veya hizmetlere ilişkin etiket, tarife ve fiyat listelerinde, malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatının belirtilmesi zorunludur. 18/09/2018 tarihli ve 30539 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak, 03/10/2018 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile anılan yönetmelik maddesinde değişikliğe gidilerek, etiket ve listelerde bulunması zorunlu bilgilere; malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, üretim yeri Türkiye olan mallar için, bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret hususları eklenmiştir. Bu doğrultuda tüketicilere yönelik mal satışlarında, ürünün ülkemizde üretildiğini göstermek üzere tüketicilerin dikkatini ilk bakışta çekecek nitelikte ‘Yerli Üretim’ logosu hazırlanmıştır. Üretimi Türkiye’de yapılan ürünlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde kullanılması zorunlu yerli üretim logosunun bakanlıkça belirlenmiş şekline ve kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara şu şekilde yer verilmiştir. ‘Yerli Üretim’ logosunun Türkiye’de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunludur. Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilmelidir. Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda ‘Yerli Üretim’ Logosu Kurumsal Kimlik Kılavuzunda yer alan oranlara uyulmalıdır" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabri 2018-10-09 19:36:51

Coca cila Türkiye de üretiliyor diye yerli üretim mi oluyor bu çok sacma

Avatar
Önce sağlık 2018-10-09 18:06:51

En ucuz meyva beş lira, ne logosu admin bey, buarada hayvanın yemediğini insanda yemez, yani ilaçlı meyvalar hem kaliteli gibi duruyor hem pahalı, kurtlu yican kurtlu

Avatar
mehmet sahin 2018-10-10 15:04:59

bu ülke ne üretir keyifii yaşam tembellik ayakta uyumak yemek içmek bumu dünyadaki yerimiz ürünlerin yüzde doksanını israil oğulları üretiyor uyan türküye