banner388

Yerli otomobilin Samsun'da yapılması için çalışmalar başladı

Samsun Valisi Osman Kaymak, yerli otomobilin Samsun'da yapılması için ciddi çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Yerli otomobilin Samsun'da yapılması için çalışmalar başladı

Samsun Valisi Osman Kaymak, yerli otomobilin Samsun'da yapılması için ciddi çalışmalarının olduğunu açıkladı.

05 Ocak 2018 Cuma 19:41
Yerli otomobilin Samsun'da yapılması için çalışmalar başladı

Samsun Haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Asarcık'ta Kaymakamlık Toplantı Salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Vali Kaymak, "Milli ve yerli otomobilin Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapılması konusunda ciddi çalışmamız var. Bunu hükümetimize sunduk. Otomobili yapacak firmalara da dosyamızı gönderdik" ifadelerini kullandı.



Vali Osman Kaymak konuşmasında, "Asarcık ilçemizin kalkınmasını önemsiyoruz. Bizim temel hedefimiz burada yaşayan insanların çok mutlu olması ve göçün durdurulmasıdır. Biz buradaki arazileri iyi değerlendiremediğimiz için elimizdeki imkanları çok iyi kullanamadığımız ve insanlarda geçinemediği için doğal olarak göç etmektedirler. Görebildiğim kadar Asarcık ilçemiz çok dağlık bir yer değil, bu arazi çok daha verimli bir hale getirilebilir. Olabildiğince araziden daha çok verim almak durumundayız. İlçemizdeki veterinerleri, ziraat mühendislerini ve teknisyenleri en iyi şekilde çalıştırarak devletimizin ve hükümetimizin vermiş olduğu pek çok kaynağı değerlendirmeliyiz" dedi. 


"YERLİ OTOMOBİL İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe desteğinden Asarcık ilçesinin de yararlanması gerektiğini söyleyen Vali Kaymak konuşmasının devamında, "Arkadaşlar dün Tarım Bakanlığının TKDK’nın hibe çağrısını duyurduk. Yüzde 70'e varan pek çok projeye hibe desteği verilmektedir. Ayrıca (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve (DOKAP) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajanslarının destekleri var. Bunların hepsinin çok iyi araştırıp, köyümüzdeki kaynakları çok iyi kullanmamız gerekmektedir. Asarcık-Canik yolu çalışmalarını önümüzdeki yıl inşallah daha çok hızlandırırsak ve bu yolu tamamlarsak Samsun turizmi açısından önemli olacaktır. Ülkemizin kalkınması açısından birinci öncelik tarım ve hayvancılıktır.


Arkadaşlar şu an Kavak OSB neredeyse doldu. Havza OSB organize sanayi bölgesinde arsa satış tahsisine başlandı. Hatta milli ve yerli otomobilinde Havza OSB’de yapılması konusunda ciddi çalışmamız var. Bunu Hükümetimize sunduk. Otomobili yapacak firmalara da dosyamızı gönderdik. Onların da burada olması sonucunda Asarcık ve Havza bölgelerimizde önemli işsizlik çalışmaları olacaktır. Arkadaşlar bunu her zaman söylüyoruz. Samsun’un potansiyelinin fazla kullanılmadığını düşünüyoruz. Bunun kullanılması içinde istihdamı çok önemsiyoruz. Organize sanayi bölgeleriyle Samsun’u sanayi kenti yapma şansımız var. Sağlık ve spor alanında çalışmalarımız var. Sağlık Bakanımızın da ilimizden olması büyük bir avantajdır. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.01.2018 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.