banner388

Yazar Faruk Yıldız Samsun'da

Samsun'a gelen Genç Yazar Faruk Yıldız, "Bir cümle hayatınızı değiştirebilir, o cümleyi bulmak için okuyun” dedi.

Yazar Faruk Yıldız Samsun'da

Samsun'a gelen Genç Yazar Faruk Yıldız, "Bir cümle hayatınızı değiştirebilir, o cümleyi bulmak için okuyun” dedi.

18 Ocak 2018 Perşembe 12:07
Yazar Faruk Yıldız Samsun'da

Samsun haber - Evvel Zaman İhtilali isimli yazdığı kitap ile büyük bir hayran kitlesi toplayan genç yazar Faruk Yıldız, Samsun Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

"DERS KİTAPLARIYLA YETİNMEYİN"

Öğrencilerin neden, nasıl ve ne okumalıyız sorularını yanıtlayan Yıldız, "Okumak, tahsil görmek değildir. Okul yalnızca diploma sahibi yapar. Ders kitaplarıyla yetinmek büyük bir hata. Hayat bir ders kitabına sığamayacak kadar zengin güzelliklerle dolu. Ufkumuzu açacak kitaplar belki tozlu raflarda, el uzatmadığımız köşelerde sessizce bizleri bekliyor” dedi.

"OKUMAK İHTİYAÇTIR"

"Sizi daha iyi bir insan yapmayan okuma boşa çabadır" diyen Yıldız, "Bir medeniyet kurma iddiamız varsa bunun yolu ilimden geçiyor. ‘Söz sihirdir’ diyor Efendimiz. Bu gücü dünyayı ve kendimizi güzelleştirmek için neden kullanmayalım! Kitap bu sihrin en kuvvetli kaynağı” diye konuştu. Öğrencilere nasihatlerde bulunan başarılı yazar, “Kitap boş zaman işi değildir. Aksine ufkumuzu açan bir ihtiyaçtır. Bir cümle hayatınızı değiştirebilir, o cümleyi bulmak için okuyun. Ama sizi daha iyi bir insan yapmayan okuma boşa çabadır” diye konuştu.

-

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.