banner388

Yaşar o konu hakkında önerge verdi

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, mecliste su ürünlerinin gidişatı hakkında konuştu.

Yaşar o konu hakkında önerge verdi

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, mecliste su ürünlerinin gidişatı hakkında konuştu.

04 Şubat 2020 Salı 18:30
Yaşar o konu hakkında önerge verdi

Su ürünlerinin gidişatı hakkında konuşma yapan İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,  "Güzel ülkemiz, deniz ürünlerinde çok önemli bir potansiyele, nimete sahip; ama gereği gibi sahip çıkılmıyor" dedi. Yaşar konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye, su ürünleri konusunda oldukça zengin bir ülke. Ancak her geçen zamanda bu durum gereği gibi değerlendirilemediği, olumsuz etkenlere gerekli önlemler alınamadığı için tersine dönüyor. 
Türkiye istatistik Kurumu (TUİK) verilerine baktığımzda ülkemizde 2002 yılında 566 bin 682 ton su ürünleri avcılığı yapılırken bu rakam 2017 yılında 354 bin 318 tona, 2018 yılında da 314 bin 94 ton olduğunu görüyoruz. Bu durum, aynı zamanda balıkçı tezgahlarındaki balık çeşitliliğini de fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Azalan rezervlere bağlı olarak balık fiyatları artıyor. Son yıllardaki bu fiyat artışları da sofralara direk olarak yansıyor ve ülkemizdeki tüketim her geçen gün azalıyor."

Yaşar, su ürünleri miktarının her geçen gün daha da azaldığını, bu konunun araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için meclise araştırma önergesi verdiğini de ekledi. 
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberBedriyaşar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2020-02-05 11:26:26

sayın bedırı bey ıyı partı olarak bır eyt meclıse sunup cıkartamadınız daha yalandan yere ne konusuyorsunuz bu secımde sızde bıttınız