banner388

Yaşar: "Davalar bitmeden santralde baca tütüyor. Bu nasıl iş"

Samsun’un Çarşamba İlçesinde sürdürülen Biyokütle Enerji Santrali'ni gündeme taşıyan Bedri Yaşar 'Davalar itmeden, baca tütüyor...Bu nasıl iş?' dedi.

Yaşar: "Davalar bitmeden santralde baca tütüyor. Bu nasıl iş"

Samsun’un Çarşamba İlçesinde sürdürülen Biyokütle Enerji Santrali'ni gündeme taşıyan Bedri Yaşar 'Davalar itmeden, baca tütüyor...Bu nasıl iş?' dedi.

25 Kasım 2020 Çarşamba 19:20
Yaşar: "Davalar bitmeden santralde baca tütüyor. Bu nasıl iş"

Tepkilere ve yasal mücadelelere rağmen Samsun’un Çarşamba İlçesinde sürdürülen Biyokütle Enerji Santrali'nin neredeyse üretime geçtiğini dile getiren, "Yılan hikayesine dönen santralle ilgili ne zaman gerçekler ortaya çıkacak bilmiyoruz" dedi.

Yaşar, "Davalar davaları kovalıyor ama bir türlü sonuç çıkmıyor. Santralin bacasından dumanlar tütmeye başladı. Bu nasıl iş?" ifadelerini kullandı.

"GERÇEKLER NE ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK"


Tepkilere ve yasal mücadelelere rağmen biyokütle enerji santralinin neredeyse üretime geçtiğini kaydeden Yaşar, "Santral bitiyor, dumanlar tütüyor. Yılan hikayesine dönen santralle ilgili ne zaman gerçekler ortaya çıkacak bilmiyoruz? Türkiye’nin en büyük 10 ovasından biri olan ve toprağından çıkan ürünle ülkenin sebze ve meyve talebinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına karşılayan Çarşamba Ovası'nın tarım arazisi olup olmadığına yönelik hazırlanacak son bilirkişi raporunu da, dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"BUNA ARTIK BİR DUR DEYİN"


Samsun’un Kavak ve Havza ilçelerinde siyanürle altın madeni arama çalışmalarından da söz eden Yaşar, "Şahin Dağları'nda başlatılan siyanürle altın madeni arama çalışmaları doğayı katleden, dağları delik deşik eden, bütün tepkilere rağmen sürdürülen diğer bir sorunumuzdur. Bu topraklar bizim. Şahin Dağları'nı delik deşik ederek ve toprağı öldürerek yapılan bu çalışmalar bir an önce sonlandırılmalıdır. Altın madeni işletmeye açılınca yeraltı suları ve topraklar siyanür nedeniyle zehirlenecek ve sular içilmez, topraklar ise kullanılamaz hale gelecek. Bu talana artık bi dur deyin" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2020-11-26 08:34:03

Yaşar bey burası Türkiye yasalar hükümete göre çalışıyor baksanıza yasa onların aleyhine karara verdiklerinde bile bunları kabul etmiyorlar ama aynı karar lehine oldukların halka hemen mahkeme kararını söylüyorlar bir gün bu devran son bulacak az kaldı biraz daha sabır

Avatar
huseyin canik 2020-11-25 23:27:36

orda baca tutuyorsa kabahatin cogu sizde yigarsin oraya milleti kafalarina gecirirsiniz santrali..gelir alninizdan operiz...ulkeyi zehire bogdular