banner388

YAŞAR: BELEDİYELERE ARITMA TESİSİ DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İller Bankasının işleyişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YAŞAR: BELEDİYELERE ARITMA TESİSİ DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İller Bankasının işleyişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Haziran 2021 Perşembe 13:56
YAŞAR: BELEDİYELERE ARITMA TESİSİ DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, İller Bankası kredilerinin belediyeler için oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:
“İller Bankası’nın belediyeleri borçlandırma şekli TL cinsinden olmalıdır. Yabancı para cinsinden borçlanma, belediyelerimizi borç yükü altında bırakmaktadır. 
Bugün belediyeler çok ciddi oranda enerji tüketmektedir. Yer altı sularını yüzeye çıkarmak için kullanılan pompaların harcamış olduğu enerji inanılmaz boyuttadır. Dolayısıyla, bu konudaki enerji tüketimi de oldukça yüksek boyutlardadır. Belediyelerin enerji harcamaları konusunda yenilenebilir enerji alt yapısına geçmeleri esastır.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE DESTEK

Dünya, çevre konusunda döngüsel bir değişim içindedir. Geleceğin dünyası çevre konusundaki duyarlılığa eş zamanlı olarak şekillenmektedir. Yenilenebilir enerji kaynakları, güneş ya da rüzgâr enerjisi beş altı yıl gibi kısa sürede kendisini finanse eden yatırımlardır. İller Bankası, belediyeleri yenilenebilir enerji konusunda desteklemelidir.

ARITMA TESİSLERİ MİLLİ OLMALIDIR

Marmara denizinde yaşanan müsilaj tehlikesi büyük bir felakettir. Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerin arıtma tesisleri konusunda desteklenmesi daha yeşil bir çevre ve geleceğimizin korunması noktasında oldukça önemli bir konudur. Ayrıca, arıtma tesislerin yerli firmalar tarafınca yapılması da maliyeti düşürecek bir unsurdur ve desteklenmelidir.
         
TOPLU KREDİ SAĞLANMALIDIR

Belediyeler, icraatlarını kısa zamanda gerçekleştirmek için özel bankalardan yüksek oranda kredi ile borçlanmaktadırlar. Özellikle pandemi sürecinde, kredi konusunda, İller Bankası’nın, belediyelere ayrıca destek olmak gerekmektedir. İller bankasının alt yapı yatırımlarını da desteklemesi gereklidir.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.