banner388
banner390
banner410
banner408

Yangın'da Her Şeyini Kaybeden Samsunlu Aileye Yardım Eli

Samsun Vezirköprü’de evlerinde çıkan yangın sonucu evsiz kalan Hayati-Sadiye Coşar çiftinin yardımına Samsun Büyükşehir Belediyesi koştu.

banner269

Yangın'da Her Şeyini Kaybeden Samsunlu Aileye Yardım Eli

Samsun Vezirköprü’de evlerinde çıkan yangın sonucu evsiz kalan Hayati-Sadiye Coşar çiftinin yardımına Samsun Büyükşehir Belediyesi koştu.

07 Aralık 2016 Çarşamba 15:43
Yangın'da Her Şeyini Kaybeden Samsunlu Aileye Yardım Eli

Samsun şehir merkezine 175 km mesafede bulunan Darıçay Mahallesi’nde yaşam mücadelesi veren aileye Çözüm Merkezi ekipleri ulaşarak yardımda bulundu. 4 gün önce elektrik kontağından kaynaklanana yangında, kısa sürede küle dönen iki katlı ahşap ev ve altında bulunan 4 büyükbaş ve 4 küçükbaş hayvan telef oldu. Yıllar süren uğraşla kenara koydukları 22 bin TL nakit para, 4 Cumhuriyet altınını kaybeden aile aynı zamanda yeni evli oğlunun beyaz eşyaları da çıkan yangında küle döndü. Hayati-Sadiye Coşar çifti, çıkan yangından canlarını bile zor kurtardı. Kış gününde evsiz kalan çiftin imdadına komşuları yetişti. Bir süreliğine derme çatma bir evde kalan çift, yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Evin alt kısmında bulunan hayvanları yangından kurtarmaya çalışırken yüzünün bir kısmı yanan 4 çocuk babası 51 yaşındaki Hayati Coşar, yangın nedeniyle her şeylerini kaybettiklerini belirtti. Tek tesellisinin ailesinden kimsenin sağlına bir zarar gelmemesi olduğunu belirten Coşar, “Eğer evde olsalardı evlatlarımı ve yaşlı annemi kurtaramazdık. Tüm yaşamım boyunca ben böyle bir şeye tanıklık etmedim. Tüm her şeyimizi kaybetmemiz sadece 15 dakika sürdü. Sırtıma geçirecek bir ceket dahi kalmadı. Ailemiz için çok büyük bir kayıp ama yaşamamız gerekiyormuş demek ki. Allah kimseye böyle bir imtihan yaşatmasın” diye konuştu.
Yangında yaklaşık 100 bin TL değerinde maddi kayba uğradıklarını ifade eden Hayati-Sadiye Coşar çifti, şu an çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti. Kendilerine gıda yardımı gönderen başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere tüm hayırsever personele teşekkür eden çift, destek veren herkese dua ediyor.

Son Güncelleme: 08.12.2016 17:43
Anahtar Kelimeler:
SamsunYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.