banner388
banner390
banner410
banner408

Yağız bebek iyileşiyor

Leptin hormonu eksikliği nedeniyle 2.5 yaşında 37 kiloya çıkan Yağız bebek, uygulanan tedaviyle 5 ayda 10 kilo vermeyi başardı.

banner269

Yağız bebek iyileşiyor

Leptin hormonu eksikliği nedeniyle 2.5 yaşında 37 kiloya çıkan Yağız bebek, uygulanan tedaviyle 5 ayda 10 kilo vermeyi başardı.

16 Nisan 2018 Pazartesi 09:29
Yağız bebek iyileşiyor

Samsun'da Sedat ve Sevda Bekte çiftinin çocukları Yağız bebek, leptin hormonu eksikliği nedeniyle 2.5 yaşında 37 kiloya ulaşmıştı. Yağız bebek, 5 aylıkken doktora götürüldü ve "leptin hormonu eksikliği" teşhisi konuldu.

Doktorlar, aileye bebeğin tedavisi için yurt dışında bulunan ve SGK kapsamı dışında olan 4 bin 441 dolar değerindeki ilacın kullanması gerektiğini söyledi. Aile, ilacı alacak güçlerinin olmadığını belirterek, ilacın SGK kapsamına alınmasını isteyen aile, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakanı ve yerel yönetimlerin konuyu araştırması sonucu ilaç SGK kapsamına alınarak Yağız bebek ücretsiz olarak ilacına kavuştu. İlacı alarak tedaviye başlayan Yağız bebek, 5 ayda 10 kilo vererek 27 kiloya geriledi.

"NORMAL KIYAFETLER GİYEBİLİYOR"

Sevda Bekte, Yağız'ın kilo vermesi ile çok mutlu olduklarını belirterek, "Sebep olanlardan Allah razı olsun. Yağız artık her çocuk gibi koşuyor, oynuyor, yürüyor. Her çocuk gibi normal kıyafetler giymeye başladı. 10 yaş kıyafetleri alıyordum Yağız'a. Bez problemi yaşıyorduk. Kaldırmakta güçlük çekiyorduk. Bunların hepsi bitti. Çok mutluyum" dedi. 

"ARKADAŞLARI GİBİ OYNUYOR"

Yağız'ın kendi başına yürüyebildiğini belirten Sedat Bekte ise, "Yağız ilaca başladığından bu yana 10 kilo verdi. Hastanede kontrollerini yaptırıyoruz. Kontrolleri güzel geçiyor. Yağız şuanda yürümeye başladı. Yürümeye başladı. Parklara gidiyor. Arkadaşları gibi oynuyor. Çok güzel bir duygu. Allah, Yağız gibi diğer hastalara da şifasını versin inşallah. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Yağız'a yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burak Alim Şahin 2022-05-28 17:04:40

Allaha şükür iyileşmiş,inşAllah kilo vermeye devam eder.