banner388

Yabancılar göç idaresine akın etti

Samsun’da  yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, göç idaresinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yabancılar göç idaresine akın etti

Samsun’da  yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, göç idaresinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

05 Ağustos 2020 Çarşamba 11:55
Yabancılar göç idaresine akın etti

DEDİKODULAR YAYILDI


Samsun’da bulunan yabancı uyruklu vatandaşların rutin olarak yaptığı ‘bildirim yükümlülüğü’ uygulaması öncesi yapılan tüm bilgilendirmelere rağmen ‘bu uygulamada bildirim yapmayanların sınır dışı edilecekleri’ dedikodusu yayılınca Göç İdaresi Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu gereğince Türkiye’de geçici koruma statüsünde bulunan yabancı uyruklu vatandaşların ikametlerini bildirme yükümlülükleri bulunuyor. Samsun’da Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından da belirli aralıklarla yabancı uyruklulara davetler gönderilerek adres kayıt sistemine kayıt yaptırma ve ikamet adresini valiliğe bildirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu uygulama pandemi yüzünden birkaç kez ertelendi. Normalleşme sürecine girilmesiyle beraber müdürlük tarafından bugün tarihli davetler gönderildi. Yabancı uyruklulara yönelik çeşitli şekillerde yapılan bilgilendirmelerle de rutin uygulamanın tarihi ve zamanı bildirildi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLERİ BİLGİSİ YALAN ÇIKTI

Fakat yabancı uyruklular arasında bir dedikodu yayıldı. ‘Bu uygulamada bildirim yapmayanların sınır dışı edilecekleri’ şeklinde bir yanlış bilgi oluşunca yabancı uyruklular sabah erken saatlerden itibaren Göç İdaresi Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdular. 


İPTAL EDİLDİ


Polis ekipleri Göç İdaresine gelerek yabancı uyruklulara fiziksel mesafe ve maske kullanımı konusunda uyarılar yaptı.

Yabancı uyruklular saat 07.00’den itibaren yaklaşık 3 saat kuyrukta bulunarak işlemlerin açılmasını bekledi. Yaklaşık bin kişinin olduğu kuyrukta korona virüsü önlemlerinin uygulanamaması nedeniyle uygulama iptal edildi.

Kanunda "geçici koruma statüsünün iptali" ile ilgili geçen maddede konuyla ilgili, “Mazeretsiz olarak; bildirim yükümlülüğünü üç defa üst üste yerine getirmemesi, belirlenen ikamet yerine gitmemesi veya ikamet yerini izinsiz terk etmesi hâllerinde başvurusu geri çekilmiş kabul edilerek değerlendirme durdurulur” ifadeleri yer alıyor.

Son Güncelleme: 05.08.2020 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2020-08-05 12:49:18

Biktik yaaaa bunlardan cok seven evine alsun ulan

Avatar
Hamit 2020-08-05 12:05:31

Samsunda akp sayesinde yerliden çok yabancı olacak.

Avatar
Mert 2020-08-06 02:33:51

Defolun gidin memleketinize samsunu öz samsunlululara bırakın. Hergeçen gün çoğalıyorsunuz sizin için değmez şehit vermelerimiz.

Avatar
kamil 2020-08-06 08:32:50

s.tr.n gidin bu memleketten

Avatar
Zeynep 2020-08-05 22:36:36

33 sene yaşadığım ülkemi şehrimi terk ettim böyle adalet olurmu

Avatar
Bünyamin 2020-08-05 19:42:40

Gönderin gitsinler, aman çok lazımlar ya zaten, ışıklarda dilenenimi ararsın market önünde önünü kesenini mi ararsın

Avatar
Samsunlu 2020-08-05 22:00:18

Goc idaresinin baska ne isi var, yaptiklari kagitlari imzalat, kaydet, valiligin mudurluk hakkinda inceleme yapmasi gerekir.

Avatar
Balyoz 2020-08-06 19:28:59

Yaban arıları gibi sardılar, Kovanda bal da kalmadı..! Allah yardımcımız olsun.