banner388

Vuracağım kırbacı repliği Samsun'da gerçek oldu

Yeşilçam'ın efsanelerinden olan Vuracağım kırbacı repliği 45 yıl sonra Samsun'da gerçek oldu.

Vuracağım kırbacı repliği Samsun'da gerçek oldu

Yeşilçam'ın efsanelerinden olan Vuracağım kırbacı repliği 45 yıl sonra Samsun'da gerçek oldu.

03 Şubat 2018 Cumartesi 10:05
Vuracağım kırbacı repliği Samsun'da gerçek oldu

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde yaşamını sürdüren Şişko Nuri lakaplı 68 yaşındaki Sıtkı Sezgin son arzusunu ölmeden önce yerine getirdi. 1973 yılında yapılan Öksüzler isimli filmde sıpanın satıldığı açık arttırma sahnesinde, "Benim olacak Fıstık, bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı. Babam çok zengin. Çuvalla para verir yine de alır" repliğiyle akıllara kazının Sıtkı Sezgin'in istediği gerçek oldu. Bir eşşeğin yanına giden Sezgin, eline kırbacı alarak poz verdi.

"VURACAĞIM SANA KIRBACI"

300'den fazla filmde oynayan Sezgin, filmdeki gibi Fıstık ismini verdiği eşeğe, "Benim babam zengin biliyorsun. Fıstık'ın parasını çuvalla verdi aldı. Artık bu Fıstık benim oldu. Kırbaç da hazır. Götüreceğim boş araziye vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı. Artık elimdesin Fıstık. Seni İstanbul'dan getirdim, burası benim memleketim Samsun. Kulağını aç da iyi dinle. Yandın Fıstık yandın. Basıyorum kırbacı Fıstık. Duman edeceğim seni. Elimdesin bundan sonra kurtuluşun yok. Vuracağım sana kırbacı" dedi. 

"HEYKELİMİZ YAPILSIN"

Heykelinin yapılmasını istediğini ifade eden Sezgin, "Ölmeden önce yine Fıstık'la bir araya gelmek istedim. Ölmeden önce Fıstık'la beraber elimde kırbaçla bir heykelimin yapılmasını istiyorum. Yetkililerin bu konuda bir şeyler yapmasını isterim. Öldüğümde de geriye güzel bir anı kalır. Tek isteğim bu. Samsun Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu konuda destek bekliyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.