banner388

Vezirköprü’de ulaşım feribotla yapılacak

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde karşı yakada bulunan mahallelerde ulaşım feribotla sağlanacak.

Vezirköprü’de ulaşım feribotla yapılacak

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde karşı yakada bulunan mahallelerde ulaşım feribotla sağlanacak.

22 Mart 2018 Perşembe 13:45
Vezirköprü’de ulaşım feribotla yapılacak

Samsun haber - Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı olan karşı yakadaki Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde yaşanan ulaşım sorunu son buluyor. 1987 yılında yapılan Altınkaya Barajı nedeniyle bölge halkını birbirine bağlayan Kızılırmak Nehri üzerindeki köprü sular altında kaldı. Yeni köprünün yapılamaması nedeniyle de mahalle halkı 31 yıldır ulaşımı sandallarla sağlıyor. 


Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışma başlattı. Sal ile ulaşım sağlayan vatandaşlar için güvenli ve teknik kapasitesi yüksek feribot alınması için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü Feribotu alım ihalesini başlattı.


Feribotun detayını ve projesini inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, ihalenin en kısa sürede yapılacağını belirtti.

FETİBOTUN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Vezirköprü Feribotu, 26 metre boyunda 13 metre genişliğinde olurken 2 kamyon, 4 otomobil veya 8 otomobilin ve iş makineleri ile itfaiye araçlarını  taşıma kapasitesi olacak.


        
2 adet 30 kw güce sahip motorla çalışacak feribotta 2 adet jeneratör hazır bulunacak. Yaklaşık 70 ton kapasiteli feribotun hızı minimum 10 knot olacak. 16 ve 14 kişilik olmak üzere 2 adet yolcu bekleme salonunda 30 yolcu taşınabilecek. Ayrıca engelli girişine uygun 2 adet tuvalet yer alacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.