banner388

Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi. Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, çalışmaları yerinde inceledi.

Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi. Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, çalışmaları yerinde inceledi.

10 Nisan 2018 Salı 13:05
Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, 200 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 75'inin tamamlandığını, Ağustos ayı itibariyle ise tefrişat malzemelerinin alımına başlanacağını açıkladı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selami Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hacer Özaydın ve beraberindeki heyet inşaatı önümüzdeki günlerde yeniden başlayacak olan Vezirköprü Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinde incelemelerde bulundu. Oruç, Vezirköprü Devlet Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Osman Karakuş ve Vezirköprü Diş Sağlığı  Merkezi Başhekimi Dt. Göksel Kınay’dan bilgi aldı. 

İnşaat sürecinin Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan tarafından da yakından takip edildiğini söyleyen Sağlık Müdürü Oruç, kendilerinin de Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurdukları yatırım, takip ve değerlendirme birimiyle inşa süreçleri devam eden Vezirköprü, Çarşamba, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi inşaatlarının bir an önce tamamlanarak hizmete açılması için çalıştıklarını vurguladı. 

PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Oruç, yeni hastaneye geçiş sürecinde eski hastanede de Vezirköprülülerin ihtiyaçlarını dikkate alarak acilen yapılması gereken çalışmaları tamamladıklarını belirterek, bu çerçevede halen hizmet veren binada 12 yataklı bir Palyatif Bakım Merkezi ve 4 yataklı 2. seviye bir yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdiklerini, ayrıca acil servisin yoğunluğunu dikkate alarak yeni bir müşahede alanı düzenleyerek acil servisi genişlettiklerini, hastaneye ait 2 ambulansında yenilenmesi yönünde bir çalışma başlattıklarını söyledi.


 
200 yataklı yeni hastanenin Vezirköprü’nün önümüzdeki 50 yılında hizmet verecek şekilde planlandığını söyleyen Sağlık Müdürü Oruç, yeni binada acil serviste müşahede yatağı sayısın 10’dan 30’a; ameliyat oda sayısının 4’ten 7’ye çıkacağını, şu an 22 poliklinikle hizmet verirken yeni hastanede 52 poliklinikle hizmet vereceklerini, tüm hasta odaları nitelikli oda olarak planlanan hastanede ayrıca 401 araçlık bir otopark da bulunacağını dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saglikci 2018-04-10 15:19:35

Sakami bu