banner388
banner390
banner410
banner408

Vezirköprü'de Anlamlı Sergi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu Resim Kulübü öğrencileri tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen “Geçmiş Zaman olur ki'' adlı Fotoğraf Sergisi vatandaşların büyük ölçüde ilgi odağı oldu.

banner269

Vezirköprü'de Anlamlı Sergi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu Resim Kulübü öğrencileri tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen “Geçmiş Zaman olur ki'' adlı Fotoğraf Sergisi vatandaşların büyük ölçüde ilgi odağı oldu.

03 Haziran 2016 Cuma 09:43
Vezirköprü'de Anlamlı Sergi

Sergi açılışına Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kani Yılmaz, kurum ve kuruluşların temsilci ve vatandaşları katıldı. Muammer Cebeci tarafından teknolojiye yenik düşen zanaatlar ve kaybolan kültürel değerlerle alakalı olarak 6-8 ay gibi bir sürede toparlanarak hazırlanan fotoğraflardan 5 yıl boyunca 1547 adet olmak üzere bu yıl ise 323 adet fotoğraf sergilendiği açıklandı. Ayrıca öğrenciler tarafından yapılan bazı çalışmalar da sergide yerini aldı. Açılışta konuşan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Günel “Bu yıl ki fotoğraflarımızın arasında teknolojiye yenik düşmüş zanaatların ve yine gelişen çağımıza ayak uyduramayarak kaybolan kültürel değerlerimizin anısı için hazırlamış olduğumuz yazılarımız var. Fotoğraflarımızın yanında yıl boyunca öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış olan örnekler sunuyoruz. Hepinize teşekkür ederiz” dedi.

ÇOK ANLAMLI BİR ÇALIŞMA

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ilçenin tarihi dokusu hakkında açıklamalar yaparak “Okulumuz bizi geçmişe götürerek, belki de çok eskilere götüremese bile bir 20, 30 hatta 50 yıl öncesine götürme adına anlamlı bir çalışma yapmıştır. Belki şu tarihi binalar devam etseydi Vezirköprü daha güzel olurdu ama Samsun ilçelerinde tarihi, yüksek alanda en iyi şekilde muhafaza eden de Vezirköprü’dür. Bu anlamda da Vezirköprümüzün bizden önceki nesillerine de teşekkür etmemiz lazım. Tarihine sahip çıkan bir Vezirköprü diyoruz. Yine tarihi dokuyu görmek isteyenler içinde Vezirköprü diyoruz. Biz geleceğin Safranbolu’su, Amasya’sı olacak bir belde, bir ilçe diyoruz Vezirköprü için. Bu anlamda bu mirası bizlere bırakarak hayatını kaybedenlere teşekkür ediyorum ve bu tarihi resimleri bizlere derleyen arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Konuşmalar sonrasında sergi açılışını gerçekleştiren Kaymakam Kaşıkçı ve beraberindekiler fotoğraf sergisindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek bilgiler aldı.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 10:39
Anahtar Kelimeler:
öğrenciSergiOkul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.