banner388
banner390
banner410
banner408

Vatandaşlar Kuş Cenneti'nde eylem yaptı

Samsun'da mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde eylem yaptı.

banner269

Vatandaşlar Kuş Cenneti'nde eylem yaptı

Samsun'da mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde eylem yaptı.

09 Nisan 2018 Pazartesi 14:50
Vatandaşlar Kuş Cenneti'nde eylem yaptı

Samsun haber - Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi'nde Doğanca, Sarıköy, Yörükler ve Üçpınar mahalleleri sakinleri toplanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Çeltik arazilerinin ve meralarının sular altında kaldığını iddia eden vatandaşlar yetkililere seslendi.

"DELTA SU ALTINDA"

Yörükler Muhtarı Veli Aydın yaptığı açıklamada, "Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan bir kesim olarak şu anda bütün delta su altında. Burada bu sular her sene tahliye ediliyordu. Üç tane kanalımız var. Şarpel, Fındıklı ormanın başı ve Fener kanalı. İki kanal açıldı yalnız bu Fener’in kanalı açılmadığı için bu suyun tahliye olması mümkün değil. Bu vatandaşın geçimi ziraat, pirinç, hayvancılık. Aşağı yukarı 50 bin dönüm pirinç alanına su altında. Ekim yapılması da şu anda mümkün değil. Tarlaların içinde bir buçuk metre su olan alanlar var" dedi. 

"YARDIM BEKLİYORUZ"

Sarıköylü çiftçi Cevat Şankal ise, “Deltamızda büyük sorunlarımız var. Arazilerimiz suyun altında. Hayvanlarımızdan vazgeçtik, şu anda arazilerimiz suyun altında. Çeltik arazime pompa kurdum, bu şekilde suyu atmaya çalışıyoruz. Bu suyu açmıyorlar, büyük sıkıntımız var. Senelerdir açılan suyu açmıyorlar. Bu aylarda bu sular açılıyordu, çeltik tarlalarımız, çeltik tarlalarımız kuruyordu, mandalarımızı salıyorduk. Bu sene çok yağış olduğundan aşırı su var. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

"YEMİN ÇUVALI 75 LİRA"

Diğer vatandaşlar ise “Su bastı, sudan dolayı mandalarımızı salmanın imkanı yok. Yemin çuvalı 75 lira. Bu mala nasıl bakacağız da yetiştireceğiz? Çocuklarımıza diyorlar ki ‘gidin köyünüze para vereceğiz hayvancılık yapın.’ Parayı ne yapacağız mera olmayınca, meramız bitti” şeklinde tepki gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin 2018-04-09 16:25:36

Sizin sıkıntılarınız yeni başlıyor gün geçtikçede artacak siz orayı kuş cennetine çevirmelerine müsade etmeseydiniz şuan bunların hiç biri yoktu hayvancılık bitti balıkçılık bitti saz kesimi bitti avcılık bitti kısaca herşey bitti Allah yardımcınız olsun demekten başka bişe elimizden elinizden gelmez

Avatar
yörükler mağdurları 2018-04-09 20:44:29

bizim evimizi başımıza yıktılar.Güç delileri serçe parmağıyla oynadı bizimle.Şimdi en ağır hastalıklara gark olduk.Bizi niye hiç duymadınız siz sattınız buraları bize.Baharda çiçek görünce ağlıyoruz bahçelerimizi hayal ediyoruz.Ah emeklerimiz ah.