banner388

Validen beklenen açıklama geldi

"Samsun'da korona virüsü vakası yok."

Validen beklenen açıklama geldi

"Samsun'da korona virüsü vakası yok."

12 Mart 2020 Perşembe 18:31
Validen beklenen açıklama geldi

Valilik öncülüğünde Samsun’daki kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve STK temsilcilerinin katılımıyla, korana virüsüne karşı alınabilecek önlemler hakkında bir toplantı yapıldı.
Samsun Valisi Osman Kaymak, toplantıda bazı açıklamalarda bulundu. Kaymak, corona virüsü vakasının Samsun’da şu anda görülmediğini birkaç vakanın test sonuç larının da negatif çıktığını söyledi. 


"TEDBİR ALMAYA DEVAM EDİYORUZ"


Samsun’da korona virüsü vakasının olmadığını söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak, “Sağlık Bakanlığımızın, hükümetimizin ve Cumhurbaşkanlığımızın talimatı doğrultusunda ilimizdeki tedbirleri koordine etmeye çalışıyoruz. Bütün okulların dezenfekte edilmesi yönünde belediyeler ve kaymakamlıklara talimatı gönderdik. Bunlar yapılacak. Toplu ortamlarda bulunmamak, temizliğe dikkat etmek, paniğe kapılmadan bakanlığımızın uyarıları doğrultusunda hareket etmek çok önemli. Havalimanında ‘termal kamera’ uygulamasını yapıyoruz. Yurt dışından gelen insanların ateşini ölçüyoruz, ateş olan varsa da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne alarak kontrol altına alıyoruz. Bu kişilerden alınan numuneler daha sonra bakanlığa gönderilerek teşhis ediliyor. Sosyal medyada çıkan dedikodulara inanmayın. Şu ana kadar ilimizde korana virüsü teşhisi yok. Şüphelenilenler oldu hepsinin testi negatif çıktı. Bu çıkmayacağı anlamını taşımaz. Tedbirlerimiz devam ediyor.” dedi.

LİSELERDE HİJYEN MADDELERİ ÜRETİLİYOR


Okulların komple temizleneceğini, cuma namazı kılınmasını engelleyecek bir durumun olmadığını belirten Vali Kaymak, şunları söyledi:
“Bütün okullardaki sosyal faaliyetleri erteleyin diye talimat geldi. O yönüyle okulların tatil edilmesini bakanlığımız uygun görmedi. Öyle bir karar gelirse de duyururuz. Biz de olabildiği kadar sosyal etkinliklerin ertelenmesini arkadaşlara uyarıyoruz. Atakum’daki meslek lisemiz hijyen maddelerini üretiyorlar. Çok sayıda da sipariş alıyorlar. Öncelikle ilimizdeki ihtiyacın karşılanmasına yönelik arkadaşlarımıza talimatımız olacak. Cuma namazı kılınmaması yönünde bir kararımız yok. İran’da bu karar alındı. Biz camilerin temizliğini gündeme aldık. Belediyelerin bu konuda desteklerine ihtiyacımız var. Cami dernekleri de ortak kullanım alanlarının temizlenmesi konusunda ellerinden geleni yapabilirler.”

"SOSYAL MEDYAYA İNANMAYIN"


Samsun’da korana virüsü vakasıyla ilgili sosyal medyadaki her görüntüye inanılmaması gerektiğini söyleyen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise, “Şu ana kadar hiçbir vatandaşta korona virüsü teşhis edilmedi. Zaten Türkiye’de 1 vaka var. Önümüzdeki günlerde de olacağını çok zannetmiyoruz fakat tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bu hastalıktan korkmaktan ziyade tedbir almak gerekiyor. Panik yapmadan, tedbirleri alarak bunun devamlılığını sağlayacağız. İlk defa bir virüsle karşılaşmıyoruz. Birçok virüs vakası atlattık. Türkiye olarak bu konularda tecrübeliyiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de Samsun’da bir vaka olmaz. Olası bir duruma karşı da hazırlıklıyız. Sosyal medyada Samsun’da olduğuna yönelik çıkan fotoğraflar ve haberlerin hiçbirisi Samsun’a ait değil. Şu anda karantina altına aldığımız vaka yok. Son 1 ay içerisinde birkaç vakamız oldu. Bunların testi de negatif çıktı. Eğer olası bir durum olursa bakanlığımız da bunu açıklayacaktır." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunValiKoronavirüsü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.