banner388

Vali Şahin: Samsun Türkiye'deki tek il olacak

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bilgi Teknolojileri sınıfının açılış töreninde konuştu. Şahin, 2019 yılında tekli eğitime geçeceklerini ve Samsun’un Türkiye’de lider olacağını belirtti.

Vali Şahin: Samsun Türkiye'deki tek il olacak

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bilgi Teknolojileri sınıfının açılış töreninde konuştu. Şahin, 2019 yılında tekli eğitime geçeceklerini ve Samsun’un Türkiye’de lider olacağını belirtti.

16 Mayıs 2017 Salı 16:38
Vali Şahin: Samsun Türkiye'deki tek il olacak

Samsun Haber - Samsun Valisi İbrahim Şahin, “2019 yılında Samsun’da tekli eğitime geçeceğiz. Tekli eğitime geçmek için en az 30-40 okula ihtiyacımız var. Bunu başardığımız zaman Türkiye’de tekli eğitime geçmiş tek il Samsun olacaktır” dedi. 


Fahrettin Ulusoy İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin görsel sanatlar ve teknoloji tasarım dersleri ile diğer tüm derslerde hazırlamış oldukları yılsonu sergisine ve Samsun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığının katkılarıyla oluşturulan Bilgi Teknolojileri sınıfının açılış töreninde konuşan Vali Şahin, eğitim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


"Okul gezileri mutlaka lisans sahibi şirketlerle yapılmalı"

“Sizlerle beraber olmak bizlere gençlik iksiri veriyor” diyen Vali İbrahim Şahin, “Anneler Günü öncesi Muğla’da meydana gelen elim bir trafik kazasında birçok anneyi kaybettik. Anneler Günü’nde gülmesi gereken anneler bu günlerinde ağladılar. Eğitim sezonunun sonunun yaklaştığı bu günlerde mutlaka okul gezileri olacak. Ama bu gezilerin mutlaka lisans sahibi arkadaşlarla ve şirketlerle yapılması gerekiyor. Ben uygun ortam olsun, olmasın sürekli trafik kurallarıyla ilgili olarak vurgu yapıyorum” ifadelerini kullandı.


Vali Şahin çocukların mutlaka trafik eğitimi alması gerektiğini belirterek “Çünkü her birimiz dünden daha fazla yollardayız, sokaklardayız. Yollarda olacağız, sokaklarda olacağız. Öğrenci kardeşlerimiz seyahat ederken mutlak suretle kurallara uymayan anne-babalarını ve şoförleri uygun dille uyarmalılar. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımızın katkılarıyla bu okulumuza 25 adet bilgisayar hediye edilerek, okulumuzda bir bilgi teknolojileri sınıfı oluşturuldu. Bugün bu sınıfımızın da açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. 


2019’DA LİDER OLACAĞIZ

Vali Şahin, “Biz önümüze bir hedef koyarak 2019 yılında Samsun’da ikili eğitimi bitirip tekli eğitime geçeceğiz. Tekli eğitime geçmek için en az 30-40 okula ihtiyacımız var. Bunu sağlayalım. Bunu başardığımız zaman Türkiye’de tekli eğitime geçmiş tek il Samsun olacaktır ve Samsun bu konuda örnek bir il olacaktır.” Açıklamalarında bulundu.


Vali İbrahim Şahin, etkinliğin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından; Fahrettin Ulusoy İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerince görsel sanatlar ve teknoloji tasarım dersleri ile diğer tüm derslerde hazırlamış oldukları yılsonu sergisi ve Samsun Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığının katkılarıyla oluşturulan Bilgi Teknolojileri sınıfının açılışını gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.