banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Şahin öğrencilerden istekte bulundu

Güvenli ulaşım sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaklaşık 20n bin öğrenciye ulaşımla alakalı bilgilendirmelerde bulunuldu.

banner269

Vali Şahin öğrencilerden istekte bulundu

Güvenli ulaşım sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaklaşık 20n bin öğrenciye ulaşımla alakalı bilgilendirmelerde bulunuldu.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 12:56
Vali Şahin öğrencilerden istekte bulundu

Samsun Haber - Kent içi ulaşım güvenliğinin arttırılması için Samsun Valiliği öncülüğünde ilkokul 3 ve 4.sınıf öğrencilerine ulaşım bilincinin yaratılması adına eğitim düzenlendi. 

Eğitime katılan öğrenciler Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan 72 köy ve merkez okullarında eğitim görmekte olan 18 bin 88 ilköğretim öğrencisine ‘’güvenli ulaşım’’ çerçevesinde eğitimler verilerek sosyal sorumluluk anlamında bilinç yaratılmaya çalışıldı.
Trafik kazalarında hayatlarını kaybeden insanların giderek çoğaldığı günümüzde yapılan etkinliğin farkındalık duygusunun harekete geçmesini daha da güçlendirileceği vurgulanırken öğrencilerin trafik kuralları noktasında dikkatli davranmaları adına faydalı bir çalışma olarak görüldü.

Vali Şahin, çocuklara ebeveynlerini uyarmasını söyledi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, verilen eğitimle alakalı Çocuklara trafik kurallarına uyun demiyorum. Çocuklar zaten kurallara uyuyor. Sizden anne ve babalarınızı trafik kurallarına uyması konusunda uyarmanızı istiyorum. Samsun Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımız 24 saat içerisinde bana her gün en az 10 tane trafik kazası haberi veriyor. Bu bizi çok yaralıyor. Niyedir bilmiyorum, Samsun’da çok fazla trafik kazası oluyor. Toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmeyi geliştirmemiz gerekiyor. 
Bireysel olarak ne kadar lüks araçlara sahip olursak olalım, oradaki hızımız her geçen gün azalıyor. İstanbul’da araçların hızı 30-20 kilometre arasında değişiyor. Zaman zaman daha da aşağılara düşebiliyor. Trafik eğitimi çok uzun süre sizin zihninize nakşedilir. Hafif raylı sistem hattı Tekkeköy’e kadar ulaştı. İlerleyen zamanda Bafra ve Çarşamba’ya kadar da uzanacak. Böylece ilimizde toplu taşımanın kullanımı biraz daha artacak” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.