banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Şahin: ‘Müze yapılacak binanın ihalesi yapıldı’

Samsun’da Valilik Toplantı Salonunda Yerli Tıbbi Cihaz Sektör Geliştirme Toplantısı yapıldı.

banner269

Vali Şahin: ‘Müze yapılacak binanın ihalesi yapıldı’

Samsun’da Valilik Toplantı Salonunda Yerli Tıbbi Cihaz Sektör Geliştirme Toplantısı yapıldı.

08 Mart 2017 Çarşamba 20:54
Vali Şahin: ‘Müze yapılacak binanın ihalesi yapıldı’

Samsun Haber- Samsun’da Valilik Toplantı Salonunda Yerli Tıbbi Cihaz Sektör Geliştirme Toplantısı yapıldı.

‘Projeler çiziliyor’

Vali İbrahim Şahin toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, “Yerli tıbbi cihaz sektörünün geliştirilmesi ile ilgili toplantı yapıyoruz. Biz mesaimizi biraz buna yoğunlaştıracağız. Türkiye ciddi anlamda medikal sektör konusunda malzeme ithal eden bir ülke konumundadır. Bu konuyla ilgili farkındalık oluşturuyoruz. Medikal Aletler Meslek Lisesiyle ilgili okul müdürümüzün atanması onayı geldi. Ben atamayı imzaladıktan sonra Meslek Lisesi Müdürümüz fiilen göreve başlamış olacaktır. Hatırlarsanız şöyle bir tablo çizmiştik: Endüstri meslek liselerimizde arkadaşlarımızın katkılarıyla müfredatı da oluştururken klasik bir meslek lisesi öğrencisinin alacağı dersler dışında bu alanla ilgili dersler ve pratik konular nelerse onlarla ilgili çalışmayı sektördeki arkadaşlarımız, Milli Eğitim, biz ve varsa başka katkısı olanlar bir şekilde katkı sağlayacaklardır. Çocuklarımız derslerini yaptıktan sonra arta kalan zamanlarını sanayiye gidip üreticilerin yanında geçirsin. Hatta onlara birer hesap numarası açalım ne kadarlık iş üretmişlerse paraları ona göre açılan hesaplara yatırılsın. Diğer taraftan, bazı parçaları öğretmenleriyle beraber okul üretsin. Mesela bizim temizlik ürünleri üreten bir meslek lisemiz var.

‘Döner sermayesi var’

Şimdi orada 42 farklı ürün üretilmektedir. Döner sermayesi var. Bir şekilde genel bütçeye katkı sağlayarak gelir elde etmektedirler. İhtiyaç olan belli bir standardı yakalamak kaydıyla kaç parça ürün üretilecekse bunları öğretmenleriyle beraber okul bünyesinde mi ürettirelim, yoksa sanayicilerin yanında mı üretmeyi öğrensinler. Bunu tartışmaya açmak istiyorum. Devlet Demir Yollarından müzeler konusunda da eski demiryollarının C binasını aldık. Müze yapılacak binanın ihalesi yapıldı. Projeleri çiziliyor. Orası aslında bir müze değil, bir üretim merkezi, bir showroom ve bir demo merkezi gibi olacaktır. Hatta konferansların, çalıştayların yapılabileceği bir mekan halini alacaktır. Bu müzenin daha iyi olmasıyla ilgili neler yapılacaksa bir gönüllü olarak işin içerisinde olmanızı, taşın altına elinizi koymanızı hasseden ısrarla öneriyorum. Ben katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Dünya Sağlık Müzeleri’ Sunumu Yapıldı

Vali Şahin’in konuşmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğü personeli Dr. Ayça Esen, ‘Dünya Sağlık Müzeleri’ hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantıya ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve MEDİKÜM yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.