banner388

Vali Şahin Ladik'te Muhtarlarla Buluştu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ladik ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Vali Şahin Ladik'te Muhtarlarla Buluştu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ladik ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

06 Nisan 2017 Perşembe 21:38
Vali Şahin Ladik'te Muhtarlarla Buluştu

Samsun Haber- Samsun'un Ladik ilçesinde yer alan Şehit Mustafa Yahya Mertcan Konferans Salonu’nda organize edilen “Muhtarlar Buluşmasına’ katılımda bulunan Vali Şahin, muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinledi.

'24 saat çalışmalıyız'

Söz konusu konferansta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın sonrasında konuşan Vali İbrahim Şahin, "Cumhurbaşkanımız muhtarlarla düzenli toplantılar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte siz değerli muhtarlarımızla buluşup, sohbet edip fikir alışverişinde bulunacağız. Bu toplantılarımız sizlerle biraz dertleşme toplantılarıdır. Bizim bu toplantılarda ki, asıl gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir. Bugün fırsat bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Vatanımız için, ülkemiz için, bayrağımız için hepimizin 24 saat çalışması gerekiyor. İç turizm ile ilgili bir dinamizme ihtiyaç var. Arkadaşlar yöresel yemeklerimizi öne çıkarmak için çaba sarf edelim. İnsanlar buraya geldiğinde Ladik’in yöresel yemeklerini yemelidir. Biz üniversite ile ilgili bir konu çalışıyoruz. Bu çalışma ağız sütü diye bir projedir. Bunun patenti OMÜ’ye aittir. Çift tırnaklı hayvanlarda bağışıklık sistemi sıfır olarak doğuyor. O hayvan ilk sütü aldığında bağışıklığını oradan alıyor. Bağışıklık sistemine o sütü vermezseniz hayvan bağışıklığını güçlendiremediği için ölüyor. Buzağı ölümleri Avrupa ülkelerinde yüzde 2, bizde ise yüzde 15’tir. Eğer biz ölüm oranlarını yüzde 8’e çekebilirsek hayvan ithal etmemize gerek kalmıyor. Biz bunu başarabilirsek yılda 12 milyar dolar kazancımız olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların sonrasında mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.