banner388

Vali Şahin, ‘‘Eğitim camiasının emrindeyim’’

Samsun Maarif Hareketi Yüksek İstişare Kurulu toplantısına katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin, ‘‘Eğitim camiasının emrindeyim’’

Samsun Maarif Hareketi Yüksek İstişare Kurulu toplantısına katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

21 Mart 2017 Salı 20:41
Vali Şahin, ‘‘Eğitim camiasının emrindeyim’’

Samsun Haber -  Valiliğin resmi sitesinden yapılan açıklamada yer alan toplantı, Samsun’da bulunan bir otelde gerçekleştirilen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Akademik Başarı, Değerler Eğitimi, Kitap Okuma Çalışmaları, Rehberlik Hizmetleri, Projeler ve Sportif Faaliyetler, Kültür-Sanat Faaliyetleri, Okul Aile İşbirliği, Öğretmenlerin ve İdarecilerin Mesleki Gelişimi alanlarında çok olumlu iyileşmeler olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN, Samsun Maarif Hareketini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan Vali ŞAHİN, “Eğitime yönelik projeler ortaya çıktığında bunların üzerinde durmak gerekir. Bizim ülkemizde eğitim konusu hep tartışılır durumda. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı bir açıklamada bir dizi değişiklik yaptık ama iki şeyde başarılı olamadık dedi. Biri eğitim, diğeri de kültür demişti. Bu doğrudur. Ama eğitim konusunda bizim üzerimize düşen görevler var. Biz bunları yapacağız. Şu an bu proje de bu görevlerin bir yansımasıdır. Milli Eğitim Müdürümüz bu projeyi bana getirdiğinde çok hoşuma gitti ve hocam ellerini sıva biz bu işe girelim dedim. Bu projeyle ilgili en azından üzerimize düşeni yapalım dedik. Eğitim benim en çok üzerinde durduğum ve herkesin çok efor sarf ettiği konulardan biridir. Böyle bir proje başarıya ulaşacaksa mutlak suretle sizin alın terinize, beyin gücünüze ve katkınıza ihtiyaç var.

Maarif hareketi projesini biz çok önemsiyoruz. Ben arkadaşlara şunu söyledim. Arkadaşlar; Eğitim ile ilgili günün 24 saatini eğitime harcasak yine bize yetmez. Biz Samsun olarak 2023 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında en iyi eğitim veren ilk on şehir arasına girmek için bir hedef koyduk. Bununla ilgili arkadaşlarım da çalışmalarını sürdürüyor. Biz eğitimde belki ilk ona girememiş durumdayız ama bu maarif hareketi projesi ile belki biz Türkiye’de ilkiz. Biz ilimizde ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesini başlattık. Bu proje ile ilimizde okula yeni başlayan çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Bu proje çok sağlıklı bir şekilde yürümektedir. Bu proje ile biz Türkiye’de birinciyiz. Geçen yıl 10 bin 200 öğrencimize yüzme öğrettik. Bu seneki hedefimiz 15 bin 200 öğrencimize yüzme öğretmektir.

Bu projenin bürokratik veya teknik kısmı ağır basıyor, bunu olabildiğince biraz sadeleştirelim. Bu projeden amacımız, bürokrasiyi asgari düzeye indiren ama öğrencilerimize daha fazla bilgiyi yükleyen, bu bilgiyi de pratiğe dönüştüren bir eyleme dönüştürmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bu projeni içerisinde üniversitemiz var. Üniversitemiz bize sadece maarif hareketinde değil, diğer projelerde de çok ciddi katkı sağlıyor. Üniversite bu haliyle şehre daha çok yaklaşıyor ve fiziksel mekan, fiziksel uzaklık ortadan kalkıyor. Zaten bu çağdaş eğitimin arkasında bu var. Bizim gündemimizde devamlı eğitim olmalı. Güzel bir söz var, hoşuma giden “Birileri arkanızdan konuşuyorsa biliniz ki, onların önündesinizdir.” Bırakın birileri bizim arkamızdan konuşsun ama biz birilerinin arkasından konuşmayalım. İşimize odaklanalım. Bu şekilde hem mutlu bireyler olursunuz, hem mutlu eğitimciler olursunuz, hem de bu şekilde şehrimizi mutlu bir şehir haline dönüştürürsünüz.

Değerli Arkadaşlar; Klasik milli eğitimin müfredatında olanlar zaten bir şekilde veriliyor. Biz bunun dışında nasıl bir eğitim modellemesi veya öğrencilerimize ne tarz bilgi veririz ki, öğrencilerimizi hayata daha iyi hazırlarız hakkında ciddi çaba sarf etmemiz lazım. Sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum. Yavrularımızı sizlere emanet ediliyoruz. Bu projeyi başarıya ulaştıracak olan siz eğitimcilersiniz. Bu projenin arkasında ciddi bir çalışma var. Samsun özellikle eğitim ile ilgili iklim kuşağı itibariyle son derece elverişli bir ortam. Biz yine ilimizde ‘Tabiatta Ders Var’ projesini geliştirdik. Bizim Kuş Cenneti gibi bir doğal cennetimiz var. Biz öğrencilerimizi sınıf dışına çıkararak burada eğitim almasını sağlıyoruz. Burada duvarsız bir eğitim görüyorlar. Çocuklara sınıf ortamının dışında da eğitim aldırmamız gerekiyor. Başta ben olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları eğitim camiasının emrindedir. Çocuklarımızın hayata atılacakları dönemde daha başarılı olması adına neler yapılması gerekiyorsa bunu yapalım. Arkadaşlar, değerler eğitimini hep gündemimizde tutuyoruz ama bunu fiiliyata dökmemiz gerekiyor. Bu tarz bir çalışmayı değerler eğitimi konusunda da yapalım. Bu çalışmalarda el ele vererek başarıya ulaşabiliriz. Bu çalışmaya katkı veren, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.

Son Güncelleme: 21.03.2017 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.