banner388

Vali Şahin'den Doğal Gaz Açıklaması! İşte Açılacağı Saat

Samsun'da meydana gelen doğal gez kesintisi sonrası açıklama yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bu olumsuzluğu Samsun halkına reva görenlere idari, adli tüm işlemler en yakından takip edilip gereği yapılacaktır. Samsun halkına geçmiş olsun" dedi.

Vali Şahin'den Doğal Gaz Açıklaması! İşte Açılacağı Saat

Samsun'da meydana gelen doğal gez kesintisi sonrası açıklama yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bu olumsuzluğu Samsun halkına reva görenlere idari, adli tüm işlemler en yakından takip edilip gereği yapılacaktır. Samsun halkına geçmiş olsun" dedi.

12 Şubat 2017 Pazar 11:34
Vali Şahin'den Doğal Gaz Açıklaması! İşte Açılacağı Saat

Samsun Haber- Samsun'u soğukta bırakan doğal gaz arızası sonrası tüm ekipler seferber edildi. Konuya dair açıklamalarda bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin, olumsuzluğa neden olanların araştırılıp gerekenin yapılacağını söyledi.

VALİ ŞAHİN: ADLİ VE İDARİ İŞLEMLER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sorun ile ilgili bilgi verdi. Vali Şahin, şöyle dedi:

"Samsun'a doğalgaz taşıyan anahat sondaj çalışması nedeniyle zarar görmüş ve en çok ihtiyaç duyulan zamanda Samsun merkez gazsız kalmıştır. Saat 10.00 itibarıyla kaynak işlemleri bitirilmiş, röntgeni çekilmiş ve sorun olmadığı görülerek şebekeye gaz pompalanmaya başlanmıştır. Saat 12 gibi borulardaki basınç yeterli düzeye çıkacağı beklenmekte ve yine 12.10 dan itibaren başta hastahaneler yurtlar ve konutlara gaz verilmeye başlanacaktır. Bu arada bu olumsuzluğu Samsun halkına reva gören kimlerse gerek idari gerek adli tüm işlemler en yakından takip edilip gereği yapılacaktır. Samsun halkına geçmiş olsun. Özveriyle çalışanlara teşekkürler. Bir şey yapalım derken başka işe zarar verilmesin." 

HASAR, BU SABAH GİDERİLDİ

SAMGAZ tarafından bu gün yapılan açıklamada sabah saatleri itibariyle hasarın giderildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Sabah saatleri itibariyle hasar giderilmiştir. Ekiplerimiz, son kontrollerin yapılması ile birlikte dağıtım şebekesindeki bölge istasyonlarını sırasıyla devreye almaya başlayacak. Tüm şebekede yüzde 100 doğal gaz sağlanması akabinde, binaların da peyderpey doğal gaz arzı sağlanmasına gün içinde başlanacaktır. Bu süreçte, ekiplerimizce binanızda doğal gaz arzı sağlanıncaya kadar, güvenliğiniz açısından doğal gazlı cihazlarınızın ve ocağınızın kapalı olduğunu kontrol ediniz. Ekiplerimiz tarafından doğal gaz arzının sağlanması amacıyla yapılan işlemler ücretsizdir. Bu süre içinde özellikle ücret talep ederek arızayı gidermeye çalışan kişilere ve sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğine itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Yaşanan olaydan müteessir olduğumuzu bildirir, kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız." 

AŞIRI YÜKLENME ELEKTRİK KESİNTİLERİNE NEDEN OLDU

Elektirik kesintileri ile ilgili Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: 

"Samsun'un İlkadım, Canik ve Atakum ilçe sınırları içerisinde meydana gelen doğal gaz kesintisi sonrası enerji talebindeki artıştan dolayı elektrik dağıtım sisteminde aşırı yüklenmeler yaşanmaktadır. Bu sebeple doğalgaz arzı sağlanıncaya kadar kademeli olarak bu ilçelerimizin bazı bölgelerinde kısa süreli elektrik kesintileri yaşanabilir."

Öte yandan bir çok kişi doğalgaz ve elektrik kesintisi ile ilgili tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi. Çok sayıda kişi elektrikli ısıtıcılar, kömür sobaları ile ısınma çabalarını gösteren fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Son Güncelleme: 12.02.2017 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan huseyin 2017-02-12 12:03:20

Samgaz 12 30 diyor sayin vali amca 12 10 haberler gaz verildi diyor ama bizim kombi f04 f04 f04 f04 2 gundur ayni seyi diyor benim kombi daha istikrarli galiba evet evet

Avatar
Sezai 2017-02-12 12:35:18

Günaydın sayın vali umarım sözde kalmaz

Avatar
Akif 2017-02-12 13:37:03

Eee vali amca saat 14 oldu yine yok bu karinagrisi hani 12 10 du

Avatar
Mithat 2017-02-12 13:43:29

Madem oyle bir sey var gaz yok elekrik kesildi bilmem ne oldu ki su an saat 14 oldu halen gaz yok usuyoruz o zmn bu ayki gaz ve elektrik faturalarinin yuzde 30 unu sirketler ve buna sebep olanlar odesin bir suru bos isin sebebebini odedik adam kepce vurdi patlatti basinda samgazdan ekip yoktu elektrik boyle olacagi belliydi cozum sunulmadi vs vs bu ayki faturalarda vatandasa indirim yapin bari zaten cektigimz yeter