banner388

Vali Osman Kaymak Sürücüleri Uyardı

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında trafik polisi kıyafeti giyerek yaya geçitlerinden geçti ve sürücüleri uyardı.

Vali Osman Kaymak Sürücüleri Uyardı

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında trafik polisi kıyafeti giyerek yaya geçitlerinden geçti ve sürücüleri uyardı.

06 Şubat 2019 Çarşamba 14:35

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan etkinlikte Samsun Valisi Osman Kaymak, trafik polisi kıyafeti giyerek yaya geçitlerinden geçti sürücüleri uyardı.
 
2019 Yılını Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan eden İçişleri Bakanlığınca, ülke genelinde eş zamanlı başlatılan trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla Samsun’da etkinlik düzenlendi. 

“Yaya ayağını attığı an trafiğin durması lazım” 

İlkadım ilçesi Cumhuriyet Meydanı Kavşağı'ndaki etkinlikte Vali Kaymak, alana gelerek trafik polisi kıyafeti giydi. Sonrasında ise trafik şube müdüründen proje ile ilgili ve yayaların trafikte yaşadığı sorunlar hakkında bilgi alan Vali Kaymak, proje ile hedef trafik lambasının ve memurun olmadığı yaya geçitlerinde vatandaşların yayalara öncelik vermesi olduğunu söyledi. Avrupa’da da sistemin bu şekilde ilerlediğini ifade eden Vali Kaymak, “Yaya ayağını attığı an trafiğin durması lazım. Biz bu anlayışı İçişleri Bakanımızın başkanlığında Samsun’da ve tüm Türkiye’de yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu tür toplumsal projeler öncelikle toplumun sahiplenmesiyle olur. Bizler öncülük yapıyoruz buna. Halkımızdan anlayış bekliyoruz. İnsanların sağlığı kıymetli. İnsanların hayatına mal olmak kötü bir şey. Yayalara öncelik verilmesi medeni toplumların bir göstergesidir. Kurallara uyulması toplumun gelişmesini gösterir. Biz Samsun olarak ilk adım şehri olduğumuzu söylüyoruz. Her şeyde öncüyüz. İnşallah bu projede de Samsunlulardan büyük bir anlayış bekliyorum. 180 noktada arkadaşlarımızı görevlendirdik. Takip ediyoruz. Bu projeyi ilimizin genelinde uyguluyoruz. En büyük desteği de halkımızdan bekliyoruz” dedi. 

Engellilerin trafikteki sorunlarını dinledi 

Vali Kaymak alanda bekleyen ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle de bir araya gelerek proje hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Sonrasında engelli vatandaşların yanına geçen Vali Kaymak engellilerin trafikte yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı. 

Yaya geçidinden geçerek trafikteki sürücüleri uyardı 

Vali Kaymak daha sonra öğrencilerle birlikte Cumhuriyet Meydanı Kavşağı ve 19 Mayıs Bulvarı üzerindeki yaya ve okul geçitlerinden geçti. Trafikteki sürücüleri uyaran Vali Kaymak, projeyi sürücülere anlattı ve sürücülere broşür verdi. Vali Kaymak kurallara uyan sürücülere de teşekkür etti. 

“Asılsız ihbarlar bizi yoruyor” 

Aynı bulvar üzerinde 112 çalışanlarıyla da bir araya gelen Vali Kaymak, 112 acil servisine gelen asılsız çağrılar hakkında bilgi verdi. 112 acil servisinin 2018 yılında 1 milyona yakın çağrı aldığını ifade eden Vali Kaymak, “Sadece 100 bin insana ambulans göndermişiz. Asılsız ihbarlar bizi yoruyor. Arkadaşlarımızın mesaisini alıyor. Vatandaşlardan anlayış bekliyoruz. Gerekmediği takdirde arkadaşlarımızı meşgul etmesinler. Bazı vatandaşlarımız alışveriş yapacağı malın fiyatını 112’ye soruyor. ‘AVM bugün açık mı’, ‘yeni telefon aldım çekiyor mu’ diye soruyorlar. Arkadaşlarımızı gereksiz sorularla meşgul ediyorlar” diye konuştu. 

Etkinliğin sonunda 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle tarafından alkışlarla karşılanan Vali Kaymak öğrencilerle bir araya gelerek projeyi onlara da anlattı. Vali Kaymak ayrıca okul önünde bulunan "öncelik yayanın" levhasını inceledi. 

Etkinliğe ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, şube müdürleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 06.02.2019 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskender Tunç 2019-02-06 15:06:27

İnşAllah bu çalışmalar amacına ulaşır trafiği sakin, insanı sakin birbirine ve kurallara saygılı bir toplum olma yolunda ilk adımlar olur. Yetkilileri attıkları bu adımlar için tebrik ediyorum ta ki çocuklarımız okullarına elini kolunu sallaya sallaya yaya olarak gidebilecek düzeye gelinene kadar bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum. Vatandaşlar olarak bizler de lütfen daha duyarlı, daha dikkatli olalım kuralların hiçbirini ıska geçmeyelim. Emeği geçenleri sonsuz teşekkür ediyorum. Trafik araçların değil insanlarındır bunu unutmayalım.

Avatar
Ali 2019-02-06 15:08:40

Önce yolları düzelttirin. Heryer çukur. Alternatif yol yapın

Avatar
Zebercet Fakir 2019-02-06 17:03:38

Dünyayı 30 yıl geriden takip eden zavallı ülkem!

Avatar
Zeki 2019-02-06 18:01:32

Sayın vali trafik polisi elbise giymeden yada polisler yolu kesmeden geçsin bakalım denyonun biri üstüne sürmek değil ezmeye çalışırayrıca küfürde eder

Avatar
Atakum 2019-02-06 18:37:06

7 senedir araç kullanıyorum. Yayalara hep yol veririm . Kimi teşekkür eder kimi de inatla geç geç der bana. O kadar alışılmış ki araçların üstünlüğüne. Oysa öncelik insandır, insanlıktır. Tabi yaya geçidi olmayan yerlerden geçmenin cezası da olmalı. Bu kültüre ancak caydırıcı cezalar ile belki varabiliriz. Saygı olsa çözülür .trafik de maganda çok sürücüsü de yaya da. Umudum var. Yabancı ülkede kaç sene önce görünce imrenmiştim

Avatar
Sasa 2019-02-06 18:00:04

Yav he he

Avatar
Zakaria 2019-02-06 18:31:18

Vali bey boşa vaktini harcamasın çünkü aylarca insan içine çıkmayan ve köylrden gelen yaşlı veya genç sürücü köyde sürdüğü gibi sürüyor BÜYÜK ŞEHİRLER İST ANK. DA YAYA KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEMİYOR BİZLER POLİSİ GÖRÜNCE GÖ..... KORKUSA İYİ SÜRÜCÜ OLURUZ

Avatar
asdfghj 2019-02-06 19:33:27

hayaldi gerçek oldu