banner388

Vali Osman Kaymak'ın Tören Günlüğü 

Vali Osman Kaymak, bu sabah saat 08.00'da Samsun Milletvekilleri, protokol Üyeleri ve Samsun Halkı ile beraber, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıkmasını temsilen Şanlı Bayrağımızın Kurtuluş İskelesinden karaya çıkarılması törenine katılım sağladı.

Vali Osman Kaymak'ın Tören Günlüğü 

Vali Osman Kaymak, bu sabah saat 08.00'da Samsun Milletvekilleri, protokol Üyeleri ve Samsun Halkı ile beraber, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıkmasını temsilen Şanlı Bayrağımızın Kurtuluş İskelesinden karaya çıkarılması törenine katılım sağladı.

19 Mayıs 2019 Pazar 15:47
Vali Osman Kaymak'ın Tören Günlüğü 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören Büyükşehir Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi gösterisi ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Değerli Samsunlular; Bugün Kurtuluş Savaşı Mücadelesi'nin anadolunun bağrından çıkarak elden ele, gönülden gönüle bir bağımsızlık ateşine dönüşmesinin yıl dönümüdür. Bugünün ayrı bir önemi daha var. Bu yıl büyük mücadelenin 100. Yılını kutluyoruz. Samsunda bu yıl bu büyük heyecanlı etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınmasıyla daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Birazdan deniz subayımız; rengini şehitlerimizin kanından alan, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı Türk Gençliğine teslim edecek. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'umuzdan kutlu bir mücadele başlatarak bütün ülkeye yayılmasını sağlamıştır. Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında insanımızın, bilhassa gençlerimizin azmine ve kararlılığına işaret eder. Bu bayram her daim yeni bir başlangıç, gençlerimizin artan coşkusu da yarınlar için büyük bir müjdedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. En büyük değerimiz olan bayrağımızı size emanet edip, gururla teslim ediyoruz.'' dedi.

Vali Kaymak'ın konuşmasının ardından program 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a ilk adımı attığı yer olan Tütün İskelesinde Atatürk'ün karaya çıkışını temsil eden, deniz ve kara askerleri tarafından gemiden indirilen Şanlı Bayrağımız deniz subayı tarafından izcilere ve öğrencilere teslim edilmesiyle devam etti.
Bayrak devir teslim töreninde İzciler ve öğrenciler tarafından öperek teslim alınan bayrağımız, göndere çekilmek üzere 19 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na götürülmek üzere gençlerimizle birlikte yola çıktı.
Törenin ardından Kurtuluş Yolu girişinde yerli ve yabancı 500 atletin katılımıyla 20 km'lik parkurda gerçekleştirilecek 100 Bin TL ödüllü, 'Samsun 100. Yıl 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'nun startı, Valimiz Sayın Osman Kaymak tarafından verildi. 

Törene ayrıca, Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Neslihan Hancıoğlu, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları İbrahim Avcı, Hasan Öztürk, Sezgin Üçüncü, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Sg. Alb. Ahmet Bahadır, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler ve yurdun çeşitli illerinden gelen misafirler, öğrenciler ve yüzlerce vatandaşımız katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun19 MayısOsman Kaymak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serra 2019-05-20 02:03:19

Hiç başarılı değildi kutlamalar

Avatar
Kadir 2019-05-20 05:00:47

2018 de yassah , 2019 da coskulu