banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Kaymak’ın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Samsun Valisi Osman Kaymak, ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını yaptı.

banner269

Vali Kaymak’ın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Samsun Valisi Osman Kaymak, ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını yaptı.

11 Temmuz 2017 Salı 18:16
Vali Kaymak’ın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Samsun Haber Vali Kaymak, Samsun’un 2017 yılındaki bin 19 projesinin toplam tutarının 5 milyar 871 milyon TL olduğunu söyledi.

Kısa süre önce Samsun Valiliğine atanan Vali Osman Kaymak, ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık etti. SASKİ binasında yapılan İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılı 3. Dönem değerlendirme toplantısının ilk bölümü basına açık olarak gerçekleşti.

Samsun'daki projeler hakkında bilgiler veren Vali Kaymak, “Haziran 2017 itibariyle ilimiz genelinde bin 19 proje bulunmakta olup, bunun 635’i yatırımcı kurum ve kuruluşlarınca, 384’ü ise belediyelerimizce yürütülmektedir. Bu projelerin toplam tutarı 5 milyar 871 milyon TL’dir. Bu projelere 2017 yılında 1 milyar 518 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Uygulama sonucunda bu ödenekten 494 milyon TL kullanılmıştır. Bunların nakdi gerçekleşme oranı yüzde 33’e tekabül etmektedir. Bu kapsamda il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelerin yürüttüğü bin 19 projeden 130’u dönem sonu itibariyle (Haziran) tamamlanmış, 492’si yıllara sari olarak devam etmekte, 196'sı ihale aşamasına gelmiş olup, 201 projeye ise henüz başlanamamıştır. Yapılacak olan yatırımların zamanında tamamlanması için yatırımcı kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ve herhangi bir sorun olduğu zaman valilik makamını bilgilendirmelerini önemle rica ederim. 2017 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Kaymak’ın ardından kamu kurum amirleri kendi kurumlarıyla alakalı sunumlarını gerçekleştirdi. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Haber: Merve DEMİROK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.