banner388

Vali Kaymak vatandaşları virüs konusunda uyardı!

Samsun Valisi Osman Kaymak, korona virüsü (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili ‘rehavete kapılmama’ uyarısında bulundu.

Vali Kaymak vatandaşları virüs konusunda uyardı!

Samsun Valisi Osman Kaymak, korona virüsü (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili ‘rehavete kapılmama’ uyarısında bulundu.

05 Mayıs 2020 Salı 12:49
Vali Kaymak vatandaşları virüs konusunda uyardı!

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Kovid-19 salgınının yayılımının önlenmesi konusunda alınan tedbirler ve uygulamalardaki başarı açısından Türkiye’nin en iyi durumda olan ülkelerden birisi olduğunu ve bu bağlamda Samsun’da da sıkı tedbirler uygulandığını dile getiren Vali Osman Kaymak, vatandaşların büyük çoğunluğunun kurallara riayet etmiş olması sayesinde tünelin ucunda ışığın görünmeye başladığını belirtti.

Vatandaşlarımızın desteğiyle elde edilen başarı neticesinde yeni vaka sayılarında ciddi bir azalış dönemine girildiğini ifade eden Vali Kaymak, vatandaşlardan, bugüne kadar göstermiş oldukları hassasiyeti, havaların iyiden iyiye ısındığı bugünlerde de rehavete kapılmadan sürdürmelerini, fiziksel mesafe kuralına dikkat etmelerini, mecbur kalmadıkça ve maske takmadan dışarı çıkmamaya özen göstermeye devam etmelerini istedi.
Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının ardından market, pazar, banka, PTT gibi yerlerde kalabalık olunmaması gerektiğine dikkat çeken Osman Kaymak, ilimizde alınan tedbir kararlarının sürekli olarak güncellendiğini ve ihtiyaç durumuna göre ilave tedbirlerin alınmaya devam edildiğini kaydederek, kurallara yönelik denetim ve kontrollerin de sıkılaştırılacağını ifade etti.

Salgınla mücadele sürecinde kendi hayatları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarına, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının temini için aralıksız gayret gösteren Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına, kolluk birimlerine ve bu mücadelenin olmazsa olmazı duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Vali Osman Kaymak, Ramazan ayının sonunda iki bayramı birlikte yaşama temennisinde bulundu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cıhan 2020-05-05 13:02:03

sayın valım ramazan sonu 2 bayramı bırlıkte yasıcaksak ramazan pıdesını cıkartmayı yasak yapacaktınız su an kornavurus daha cok yayıldı samsuna bafrıya sebebı sensın pıdeyı yasakla bıran once

Avatar
Gözen 2020-05-05 23:29:19

Yayılmasının tek sebebi pide ise evde kendisi yapsın herkes. Heryerde tarifi var.

Avatar
vecihi 2020-05-06 00:11:37

sn vali samsun merkez dahil bütün ilçlerde durumu görmenizi tavsiyeederim size
kimsenin umrunda değil korona kısıtlamaları insanlar çok kontrolsüz ve denetim,hiç yok

Avatar
Seda 2020-05-06 03:05:23

Sayın valim perşembe günü kurulan atakent semt pazarında hiçbir önlem yok vatandaş dokunarak seçiyor herşeyi, pazarcılarda maske yok olanların çenelerinde takılı, denetleme izi rica ediyorum.

Avatar
Engin 2020-05-06 03:21:08

Canik/G.O.P mah yasağa yeterince uymuyor gençler malesef sokak aralarında gruplar halinde geziyorlar polis araçlarımızın daha sık devriye yapmasını istiyoruz.Sagilarimla Sayın Valim.

Avatar
Ayhan 2020-05-06 09:36:25

Sokak araları Cok gec 65 yaş üstü altıvar vede maske takan az sokak arası devriye Cok olması lazım

Avatar
Serkan 2020-05-06 10:00:12

Sayın valim Samsun mecideyide ve cumhuriyet meydanı tıka basa insan dolu sosyal mesafe diye hiçbir şey yok

Avatar
ahmet efendi 2020-05-06 11:07:43

sn valibey samsun merkez ve bütün ilçelerde herkes çok rahat insanların umrunda değil parklar bahçeler banka ptt önlerindeki kalabalık ve marketler pazar yerleri bayram yeri gibi bunu kimse denetlemiyor bölgedeki görevliler kontrolü elden kaçırmış inanmazsanız sahaya çıkın ve görün