banner388

Vali Kaymak'tan Dünya Engelliler Günü mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Kaymak'tan Dünya Engelliler Günü mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

02 Aralık 2017 Cumartesi 10:09
Vali Kaymak'tan Dünya Engelliler Günü mesajı

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak,  Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda "Birleşmiş Milletler tarafından ‘Engelliler Günü’’ olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından önemli bir gündür" dedi.

Vali Kaymak açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.
 

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri  tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak;  aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek  hepimizin sosyal sorumluluğudur.
 

Devletimiz, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunmakta, bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir.
 

Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmaları, güçlüklere direnebilmeleri ve sorunlarını aşabilmeleri için herkesi engelli vatandaşlarımıza destek olmaya ve yürütülen çalışmalara katkıda bulunmaya davet ederek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.