banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Kaymak sürücüleri uyardı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ramazan Bayramı'nda herhangi bir kaza yaşanmaması adına sürücülere uyarıda bulundu.

banner269

Vali Kaymak sürücüleri uyardı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Ramazan Bayramı'nda herhangi bir kaza yaşanmaması adına sürücülere uyarıda bulundu.

01 Haziran 2019 Cumartesi 20:22
Vali Kaymak sürücüleri uyardı

Vali Kaymak, Samsun-Ankara Karayolu Polis Kontrol Noktasına yaptığı ziyarette sürücüleri uyararak çocuklara kırmızı düdük dağıttı.

KARNELERİ TESLİM ETTİ

"Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum" sloganıyla başlatılan projede Vali Kaymak denetimde durdurulan araçlardaki sürücülere ebeveynlerinin yaptığı hataları işleyecekleri karnelerini teslim etti ve hediyeler verdi. Denetimlere ayrıca, İnsansız Hava Aracı Büro Amirliği ekipleri de drone ile destek verdi. 

KURALLARA UYALIM

Burada açıklamalarda bulunan Vali Kaymak, Ramazan Bayramı öncesi şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğunun arttığını söyledi. Kaza olmaması ve insanların evine acı haber gitmemesi için tedbirlerin arttırıldığını ifade eden Vali Kaymak, “Bu çerçevede Samsun’da emniyet ve jandarma bölgesi olarak 325 trafik polisiyle ve 41 araçla denetimlerimizi arttırdık. Gerek bu yolda gerekse Çarşamba ve Sinop yolunda yoğun bir şekilde trafik uygulamamız devam ediyor. Sürücülerin özellikle emniyet kemerini takmalarını ve hız limitlerine uymalarını istiyoruz. İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘kırmızı düdük’ uygulamasını da yapıyoruz. Çocuklara hediyeler verdik. Yine bakanlığımızın bu bayram uygulamaya soktuğu trafik karnesi uygulaması var. Çocuklara karnelerini verdik. Çocuklar inşallah babalarına not verecek. Çocuklarımızı not vermeye davet ediyoruz” sözcüklerini kullandı.

KAZALARDA AZALMA VAR

Son yıllarda alınan tedbirler sonucunda trafik kazalarında büyük bir azalmanın gözlemlendiğini kaydeden Vali Kaymak, “Bu sayede ölümlerde azaldı. Biz özellikle vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bayramda sevdiklerinize gidiyorsunuz evlerinize acı haber göndermeyin. Onun için biz uğraşıyoruz. Trafik kuralları yüz yıllar ve tecrübeler sonucu ortaya çıkmış. Bu kuralların hepsinin bir gerekçesi vardır. Kurallara uyulması halinde görüyoruz ki kazalar olmuyor. Genelde kazaların çoğu insan kaynaklı. Sürücülerimiz trafik kurallarına uysun” dedi.

Denetleme sonunda Vali Kaymak ile denetime katılan ekipler toplu fotoğraf çekildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adinisenkoy 2019-06-03 18:06:58

Bize kimse son model araç hediye etmiyor vali bey lüks hayat yaşayıp millete kimse akıl vermesin milletin vergileri ile maaşınızı aliyorsunuz