banner388

Vali Kaymak: Polisimiz her şeyin en iyisine layıktır

Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü etkinliği kapsamında Serra Otel'de, şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemekte konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Polisimiz her şeyin en iyisine layıktır" sözcüklerini kaydetti.

Vali Kaymak: Polisimiz her şeyin en iyisine layıktır

Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü etkinliği kapsamında Serra Otel'de, şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemekte konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Polisimiz her şeyin en iyisine layıktır" sözcüklerini kaydetti.

11 Nisan 2018 Çarşamba 00:18
Vali Kaymak: Polisimiz her şeyin en iyisine layıktır

Samsun Haber-Samsun'da 10 Nisan Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü etkinliği kapmsanında saat 19.00'da şehit ve gazi aileleri ile birlikte Serra Otel'de düzenlenen yemeğe Samsun Valisi Osman Kaymak eşi ile birlikte katıldı.

Etkinlikte Samsun Valisi Osman Kaymak şu şekilde konuştu:

"Bu program vesilesiyle bu akşam siz değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz polisimiz ülkemizin her yerinde ve ilimizdeki polislerimiz de bizlerin huzuru için görev yapmaktadırlar. Bu kardeşlerimiz bizler görevimizi rahat yapalım, çocuklarımız rahat okusunlar, okullarına gitsinler diye gece gündüz demeden canlarını ortaya koyarak görev yapıyorlar. O yönüyle diyoruz ki, canını ortaya koyarak göreve yapan asker ve polisten başka bir meslek mensubu yoktur. Bu meslek çok kıymetli ve çok kutsal bir meslektir. Bizlerin, ülkemizin ve ilimizin asayişini sağladıkları için, ülkenin barışına katkı sağladıkları için onlara çok teşekkür ediyoruz. O anlamda da diyoruz ki, polisimiz her şeyin en iyisine layıktır."dedi.
 

Ülkemizin çok zor bir süreçten geçdiğini ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, "Bu zor günler de ülkemizin bölünmezliği söz konusu olduğunda askeri, jandarması ve polisiyle birlikte ele ele, omuz omuza, göğüs göğüse yurt içinde ve yurt dışında ciddi bir mücadele verip, operasyonlara gidiyorlar. Bu operasyonlarda şehitler veriyoruz. Polisimiz ve askerimiz ülkemizin bölünmezliği söz konusu olduğunda nasıl canını ortaya koyacağını göstermektedir. Biz burada bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşıyorsak bu askerimiz ve polisimiz sayesindedir. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ciddi bir mücadele veriyor. Başkomutanımız başkanlığında yürütülen operasyonlarda ülkemiz bir kıskaç altında. Maalesef uluslararası güçler Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için her gün yeni planlar yapıyorlar. Biz de diyoruz ki, ülkemizin buna karşı en büyük gücü, en büyük sermayesi insanlarımızın birlik ve beraberliğidir. O anlamda bu günler bizlerin birlik ve beraberliğine vesile olmaktadır.
 

Bizler Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Doğulusu, Batılısı, askeri ve polisiyle bir ve beraber olduğumuzu gösterir, dayanışma içerisinde olurlarsak şüphesiz bu uluslararası güçler,terör örgütleri ve işbirlikçileri için en büyük korku olmaktadır. Samsunlular şehitlerine sahip çıkarak şehit cenazelerine kalabalık katılım göstermektedirler. Ben buradan Samsunlulara çok teşekkür ediyorum. Samsunlu vatanın bölünmesi ve parçalanması söz konusu olduğunda nasıl tavır alacağını hem Türkiye’ye, hem de dünyaya gösteriyor. Allah ülkemizi böldürmesin, hainlere fırsat vermesin. Ama bilin ki, Türkiye’nin gücü birlik ve beraberlikten geçiyor. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Şehitlik çok yüce bir mertebe. Allah herkese şehitliği nasip etmiyor.

Değerli Şehit Aileleri, sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Bizler Valisiyle, Belediye Başkanıyla, Komutanıyla, Emniyet Müdürüyle hep beraber Türk Milleti olarak her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Bizler bu görevlerimizi rahat yapıyorsak onların sayesindedir. Devletimiz şehit aileleri için her türlü imkanı sağlıyor. Şehit ailelerimizin onur ve şerefi her şeyin üstündedir. Bir şehit ailemizin onur ve şerefini incitecek en küçük bir davranış asla kabul edilemez.  Allah polisimize ve askerimize kaza bela vermesin. Allah onların ayaklarını taşa değdirmesin. Bizler için gece gündüz çalışıyorsunuz. Türk Milleti ve Samsunlular olarak sizlere minnettarız. Artık polislerimiz hukuka uygun görev yapan, çok daha iyi yetişmiş, vatandaşı benimseyen, vatandaşla empati yapabilen bir polislik anlayışıyla yetişiyorlar."şeklinde konuştu.
 

Valimiz Sayın Osman Kaymak konuşmasının sonunda ''Aslında Samsun asayiş ve narkotik olayları yönüyle Türkiye ortalamasının çok altında. Samsun 1 milyon 300 bin nüfusuyla büyük bir şehir. Bu kadar kalabalık bir şehirde  suçlar da maalesef olabiliyor. Ama şunu bilelim ki, polisimiz en kısa zamanda suçluları yakalıyor. Asayiş ve narkotik olarak yakalama oranı en hızlı ve en yüksek olan illerden biriyiz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı anketlerde en çok yakalama oranı Samsun’da. Şüphesiz uyuşturucu meselesi bir eğitim meselesidir. Bu konuda işin eğitim boyutu çok önemli. O anlamda da ciddi projeler hazırlıyoruz. Bu konuda velilerin, ailelerin, okulun ve kurumların hep birlikte çalışması lazım. Sonuçta Samsun polisi suçun önlenmesi ve huzurun sağlanması konusunda yoğun bir şekilde çalışıyor. Bununla ilgili ciddi projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu vesileyle bütün polislerimizin gününü tekrar kutluyor, başarılar diliyorum." dedi.


Programda polis memurlarına protokol üyeleri ve Vali Kaymak tarafından Başarı Belgesi verilirken, etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ve edinilen duaların ardından son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.