banner388

Vali Kaymak: Kadına şiddeti kınıyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Biz kadına şiddeti kesinlikle reddediyoruz, kınıyoruz" dedi.

Vali Kaymak: Kadına şiddeti kınıyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Biz kadına şiddeti kesinlikle reddediyoruz, kınıyoruz" dedi.

24 Ocak 2018 Çarşamba 18:17
Vali Kaymak: Kadına şiddeti kınıyoruz

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, Atakum Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğinde, Samsun İş Kadınları Derneği’nin sponsorluğunda Samsun Konukevi'nde kalan kadınlar tarafından hazırlanan resim sergisi ve Türk Sanat Müziği dinletisi etkinliğine katıldı.

Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, konukevinde kalan kadınlar tarafından yapılan resimleri inceledi.

3 BİN KADIN MİSAFİR EDİLDİ

Sergi açılışının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Vali Kaymak, "Kadınlara, engellilere, gençlere ve yaşlılara yönelik olarak alınmış çok büyük tedbirler var. Türkiye şu anda güçlendikçe ve kişi başına gelirini artırdıkça bu konularda her gün yeni hizmetleri vatandaşlarımıza sunuyor ve bunları sunmaktan bizler büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tabii ki kalkınmış bir toplumun sonucu olarak da maalesef kentlerde hiç istemediğimiz olaylar yaşanıyor, kadına karşı şiddet olayları gerçekleşiyor, kadınlarımız bazen kendilerini yalnız ve çaresiz hissediyorlar. İşte o durumlarda devletimiz onlar için Kadın Konukevleri Projesi’ni hayata geçirerek derman olmaya çalışıyor. 2012 yılından itibaren Samsun’da 3 bine yakın kadınımız Konukevi’nde misafir edildi, her türlü sosyal ihtiyaçları da karşılanarak, yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olundu” dedi.

DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANINIZDA

Keşke ailede hiç kavga olmasa diyen Vali Kaymak, "Bu çerçevede Belediyelerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz iyi, örnek ve mutlu aile anlamında çeşitli sosyal programlar yapıyor. Keşke bir ailede hiç kavga olmasa. Şüphesiz bizim kültürümüz bunu önleyen bir kültür ama kendi kültürümüzden uzaklaştıkça maalesef bu sorunlarla başa çıkamıyoruz. Ama bu konuda modern anlamda çözüm yolları bulunmaya çalışılıyor. Biz kadına şiddeti kesinlikle reddediyoruz, kınıyoruz. Şayet böyle bir sıkıntısı olan varsa devletimiz her zaman onların yanındadır. Lütfen çekinmesinler, bizden yardım istesinler" diye konuştu.

"SÜREKLİ ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"

Program hakkında konuşan Vali Kaymak, "Çok güzel resimler yapmışlar. Kendilerini sosyal yönden de bu travmayı atlatacak şekilde hazırlıyorlar. Bu manada, kadınlarımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Tabi temenni ediyoruz ki; keşke kadınlarımız kendi evlerinde, eşleriyle, kendi çocuklarıyla birlikte mutlu aile ve mutlu Türkiye’ye destek olsunlar, bu tür travmalar yaşanmasın. Ama olmaması halinde de devletimizin bu tür imkanlarının olduğunu bilelim. Biz Samsun Valiliği ve belediyelerimiz olarak halkımızın yanındayız. Onları mutlu etmek için sürekli çözüm üretiyoruz. Devletimiz çok güçlü. O yönüyle gelin aile içindeki dayanışmayı, mutluluğu yaşayalım, mutluluğu dışarıda aramayalım.” şeklinde ifade etti.

Düzenlenen programa aynı zamanda  Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı Münevver Uğurlu, üyeleri ve devetliler katıldı.

Son Güncelleme: 24.01.2018 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-25 11:05:41

engelli çalışanlara tatil varmı yokmu bilen varsa yazsın

Avatar
Ahmet 5561 2018-01-25 12:15:09

Sayın valim sonunda asli işine geri döndü